Mешавина во прав со зачини за подготовка на свинско месо во крем сос
павлакa во прав 21%, палмино масло, пченично брашно, пченкарен скроб, сол 8,7%, гликозен сируп, екстракт од квасец, зачини 3,5% (кромид во прав, лук во прав, куркума, семки ким), лактоза, шеќер, сурутка во прав, ароми (содржи глутен од пченица и соја ), домат во прав, млечни протеини, боја: карамелпавлакa во прав 21%, палмино масло, пченично брашно, пченкарен скроб, сол 8,7%, гликозен сируп, екстракт од квасец, зачини 3,5% (кромид во прав, лук во прав, куркума, семки ким), лактоза, шеќер, сурутка во прав, ароми (содржи глутен од пченица и соја ), домат во прав, млечни протеини, боја: карамел обичен, киселина: лимонска киселина. обичен, киселина: лимонска киселина.
на 100g | |
---|---|
Пакување (g) | 42 g |
Енергија (kJ) | 1959 kJ |
Енергија (kcal) | 470 kcal |
Масти (g) | 28 g |
- од кои заситени масти (g) | 16.2 g |
Јаглехидрати (g) | 42 g |
- од кои шеќери (g) | 15.1 g |
Влакна (g) | 1.8 g |
Протеини (g) | 11.3 g |
Сол (g) | 9.7 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Млеко |
да
|
Содржи | - No Values |
Соја |
да
|
Содржи | - No Values |
Глутен |
да
|
Содржи | - No Values |
Целер |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Јајца |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Да - според рецептот има адитиви
Не - според рецептот нема адитиви
N / A - не е специфицирано
Состојки: 500г шницли, 600г компир, 20 минути
Упатство за подготовка на месо (јунешко/телешко/свинско или пилешко):
1. Во подлабока тава пржете ја претходно исчуканите кремендалата врз една лажица сончогледово масло (10г), на висока температура додека не се појави црвена боја од двете страни (околу 10 минути*).
2. Отстранете ја тавата од оган и ставете ја кременадлата во чинија. Во тавата ставете 300мл ладна вода и растворете ја кесичката со мешање и загрејте додека не зоврие.
3. Вратете ја кременадлата во тавата и гответе на тивко додека не омекне (околу 5 минути*).
4. Послужете со сварен компир.
*Времето потребно за подготовка да се прилагоди на избраниот тип на месо