Мешавина во прав со сушен зеленчук и со зачини за подготовка на Гулаш
пченкарен скроб, сушен зеленчук 23% (кромид, мелен морков, домат во прав, цвекло во прав), сол 15%, зачини 14,4% (мелена зачинска пиперка, лук во прав, мелен црн пипер, мелена лута зачинска пиперка, лист од магдонос, ким, ловоров лист), пченично брашно, шеќер, ароми (содржи млеко и соја), киселина: лимонска киселина.
на 100g | |
---|---|
Пакување (g) | 50 g |
Енергија (kJ) | 1217 kJ |
Енергија (kcal) | 288 kcal |
Масти (g) | 2 g |
- од кои заситени масти (g) | 0.3 g |
Јаглехидрати (g) | 56.2 g |
- од кои шеќери (g) | 17.1 g |
Влакна (g) | 9.5 g |
Протеини (g) | 6.4 g |
Сол (g) | 16.1 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Млеко |
да
|
Содржи | - No Values |
Јајца |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Целер |
да
|
Може да содржи | - No Values |
Соја |
да
|
Содржи | - No Values |
Да - според рецептот има адитиви
Не - според рецептот нема адитиви
N / A - не е специфицирано
Состојки: 500г јунешко месо 1кг компир
Приготвување:
1. 500 г јунешко месо се сече на коцки.
2. Се динстува со малку зејтин, со повремено мешање и додавање вода (околу 70 минути).
3. Потоа додајте ја содржината од ќесата и добро промешајте. Постепено додавајте уште 600 мл вода и сè заедно гответе околу 10 минути.
4. Послужете со претходно приготвени компири.
Да се чува на суво место.