Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
.

Од што се направени MAGGI производите?

MAGGI производите се направени од квалитетни состојки, многу од нив растат локално или во регионот, и варираат од производ до производ. Ве молиме проверете ги состојките на етикетата на производот за да ја видите најновата листа на состојки.

.

Алергичен сум на млеко/глутен/соја/ oреви. Кои од вашите производи се погодни за мене?

Ве молиме проверете ја изјавата за состојките на пакувањето на производот за најновите информации за составот на произвводот. Сите алергени ( вклучувајќи ги и оние кои содржат глутен/ млеко/ јајца… ) се ислзистани и видливо означени во листата на состојки. Според ЕУ Регулативата 1169/2011: името на субстанците или производите треба да бидат истакнати со типографија кој јасно ги одвојува од останатата листа на состојки , како на пример фонтот, стилот или боја на позадината.

.

Дали MAGGI производите се без глутен?

Ве молиме проверете ја изјавата за состојките на пакувањето на производот за најновите информации за составот на произвводот. Сите алергени ( вклучувајќи ги и оние кои содржат глутен) се излистани и видливо означени ( здебелени, закосени, подвлечени… ) во листатата на состојки.

.

Дали MAGGI производите содржат ГМО?

Не, ниеден од производите на NESTLÉ не содржи ГМО.

.

Колку сол содржат MAGGI производите?

Ве молиме проверете ги нутриционистичките информации на етикетата на производот за најновите информации за содржина на сол.

.

Кои MAGGI производи се достапни во Северна Македонија?

Ве молиме проверете ја нашата страна со Производи за најновите информации за достапните MAGGI производи.

.

Зошто не можам да ги најдам MAGGI производите во Северна Македонија, кои се достапни на други пазари?

Нашите производи се различни во секоја држава, тоа е убавината на MAGGI! Напорно работиме за да им го овозможиме на потрошувашите ширум светот автентичниот домашен вкус користејќи ароми и зачини направени според уникатните вкусови и преференци на секоја држава.

.

Каде можам да ги купам MAGGI производите?

MAGGI производите се достапни во сите големи маркети и во некои независни продавници. Доколку не можете да ги најдете производите за кои сте заинтересирани, ве молиме контактирајте ја нашата грижа за корисници и тие ќе проверат каде може да се набават производите.

.

Во пакувањето ми недостасува зачинот/ ќесичката со масло. Што да правам?

Навистина ни е жал. Ве молиме за ова информирајте го нашиот тим за поддршка и контактирајте ги преку оваа Контактирајте не форма. Од технички причини, ова може да се случи понекогаш. Работниците во нашите фабрики во моментот имплементираат мерки за да се осигураат нема да има ваков случај повторно.

.

Дали MAGGI производитет треба да бидат чувани во фрижидер или замрзнувач?

Сите наши производи се стабилни за полица . За оптимален рок на полиците, во секој случај препорачуваме неискористените производи да се чуваат на ладно, темно и суво место но исто така треба да ги прочитате и следите упатствата за чување на пакувањето. Бидејќи условите за чување во фрижидер или замрзнувач може да варираат, не сме во можност да препорачаме чување во фрижидер откако производите се подготвени.

.

Колку долго траат MAGGI производите?

MAGGI производите имаат означенa или “Најдобро до:”или ”Најдобро до крајот на:” изјава, но ве молиме проверете ја датата на истекување на пакувањето бидејќи таа варира од производ до производ.

.

Дали можам да готвам MAGGI Бази за рецепти во микробранова?

Готвењето месо во микробранова печка понекогаш може да резултира со нееднакво готвење, и ние не би сакале на ниеден начин да го ставиме на ризик здравјето на нашите потрошувачи. Имаме методи за готвење на шпорет, во рерна или во сад за бавно готвење достапни за многу од нашите Бази на рецепти кои ќе бидете во можност да ги најдете на страницата на производот од Базата за рецепти.

.

Каде можам да најдам некои рецепти?

Ве молиме чувствувајте се слободни да го разгледате нашиот дел со рецепти, таму сигурно ќе најдете инспирација за вкусни оброци!

Доколку имате било какви дополнителни прашања, ве молиме контактирајте не со пополнување на оваа форма. Со задоволство ќе одговориме на било кое ваше прашање.