Доколку сакате да ве сметаат за квалитетен
готвач, потребно е да знаете да подготвите
вкусна сарма. Ние сме тука за да ви
помогнеме.
Состојки
5
дел
Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Сипете ги сите зачини во месото и мешајтедодека да се изедначи.
Чекор4
6
:
кисела зелка
Одвојте ги поголемите листови од зелката, насекој лист ставете по две лажички од смесатаи свиткајте сармичка.
Чекор5
6
Редете во подмачкана тава. Додадете вода иловоров лист.
Чекор6
6
Печете во рерна на 200 степени додека да се запечат сармите.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење