Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Сарма

(0)
175Мин
Средно
Доколку сакате да ве сметаат за квалитетен готвач, потребно е да знаете да подготвите вкусна сарма. Ние сме тука за да ви помогнеме.

Состојки

-
5 дел
+

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
мелено говедско месо
3 
кромид
2 
моркови
2  Глави
кисела зелка
5  гр
MAGGI магијата на вкусот
3  гр
бибер
2  гр
босилек
3  гр
црвена зачинска пиперка
27.2  гр
сончогледово масло

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
265.9 kcal
Јаглехидрати
21.76 g
Протеини
26.6 g
Масти
9.15 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

175 Минути
Чекор1
10 Мин
Кромидот и морковот исчистете ги и исечкајте ги што поситно.
Чекор2
15 Мин
Динстајте на масло, кога ќе омекнат додадете го меленото месо и измешајте.
Чекор3
10 Мин
Сипете ги сите зачини во месото и мешајте додека да се изедначи.
Чекор4
15 Мин
Одвојте ги поголемите листови од зелката, на секој лист ставете по две лажички од смесата и свиткајте сармичка.
Чекор5
5 Мин
Редете во подмачкана тава. Додадете вода и ловоров лист.
Чекор6
120 Мин
Печете во рерна на 200 степени додека да се запечат сармите.
Сарма

Чекор1 6

Чекор1 Чекор1
: кромид, моркови

Кромидот и морковот исчистете ги и исечкајте ги што поситно.

Сарма

Чекор2 6

Чекор2
: мелено говедско месо, сончогледово масло

Динстајте на масло, кога ќе омекнат додадете го меленото месо и измешајте.

Сарма

Чекор3 6

Чекор3
: мелено говедско месо, MAGGI магијата на вкусот, бибер, босилек, црвена зачинска пиперка

Сипете ги сите зачини во месото и мешајте додека да се изедначи.

Сарма

Чекор4 6

Чекор4
: кисела зелка

Одвојте ги поголемите листови од зелката, на секој лист ставете по две лажички од смесата и свиткајте сармичка.

Сарма

Чекор5 6

Чекор5

Редете во подмачкана тава. Додадете вода и ловоров лист.

Сарма

Чекор6 6

Чекор6

Печете во рерна на 200 степени додека да се запечат сармите.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha