Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.
За смесата помешајте месо и претходно измиен ориз.
Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма, зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.
Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење