Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Потпечен компир со рузмарин

(0)
47Мин
Лесно
До превкусен ручек ве делат само неколку чекори. Пробајте потпечен компир со рузмарин!

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

1200  гр
компир
4 
јајца
10  гр
рузмарин
200  мл
павлака
5  гр
бибер
10  мг
сончогледово масло
30  гр
MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење
100  мл
млеко

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
520.73 kcal
Јаглехидрати
78.18 g
Протеини
18.88 g
Масти
15.38 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

47 Минути
Подготовка и варење на компирот
12 Мин
Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а
Смеса и зачини
5 Мин
Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печење додадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.
Печење
30 Мин
Печете 30 минити во претходно загреана рерна на 170°Ц.
Потпечен компир со рузмарин

Подготовка и варење на компирот 3

Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот
: компир

Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а

Потпечен компир со рузмарин

Смеса и зачини 3

Смеса и зачини Смеса и зачини
: бибер, MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење

Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печење додадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.

Потпечен компир со рузмарин

Печење 3

Печење

Печете 30 минити во претходно загреана рерна на 170°Ц.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha