До превкусен ручек ве делат само неколку чекори. Пробајте потпечен компир со рузмарин!
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а
Смеса и зачини
5 Мин
Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печењедодадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.
Печење
30 Мин
Печете 30 минити во претходнозагреана рерна на 170°Ц.
Подготовка и варење на компирот
3
:
компир
Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а
Смеса и зачини
3
:
бибер, MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење
Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печењедодадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.
Печење
3
Печете 30 минити во претходнозагреана рерна на 170°Ц.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење