Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Потпечен компир со рузмарин

Потпечен компир со рузмарин

(0)
47 Мин
Лесно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
1200  гр
компир
4 
јајца
10  гр
рузмарин
200  мл
павлака
5  гр
бибер
10  мг
сончогледово масло
30  гр
MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење
100  мл
млеко
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
78.2 g
Енергија
520.7 kcal
Масти
15.4 g
Протеини
18.9 g
Информации по порција

Упатство

47 Минути
  • Подготовка и варење на компирот

    12 Мин
    Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а
  • Смеса и зачини

    5 Мин
    Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печење додадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.
  • Печење

    30 Мин
    Печете 30 минити во претходно загреана рерна на 170°Ц.
Потпечен компир со рузмарин

Подготовка и варење на компирот 3

Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот Подготовка и варење на компирот
: компир

Излупениот компир исечете го на помали кришки и ставете го да се вари во вода 10 минути.а

Потпечен компир со рузмарин

Смеса и зачини 3

Смеса и зачини Смеса и зачини
: MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење, бибер во зрно

Измешајте павлака за готвење и млеко, а потоа во смесата додадете јајца, сол, рузмарин, бибер. Во претходно подмачкан сад за печење додадете го исцедениот компир и прелијте го со смесата.

Потпечен компир со рузмарин

Печење 3

Печење

Печете 30 минити во претходно загреана рерна на 170°Ц.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
12 + 1 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • 4-ти јули
  • 5-ти мај
  • Мезе
  • Есен
  • Мезе
  • Бранч
  • Ручек
  • Скара
  • Лесно
  • Вечера
  • Вечера
  • Гарнир
  • Фузија
  • Закуска
  • Велигден
  • Роденден
  • Прослава
  • Балканска
  • Пријатели
  • Предјадење
  • Попладневен
  • Семејни оброци
  • Извор на протеини
  • Порција од зеленчук/овошје
  • Ниска содржина на шеќер
  • Извор на растителни влакна
  • Нема информации за алергени

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Потпечено пилешко со шампињони

    Потпечено пилешко со шампињони

    45 Мин Средно
  • Потпечен карфиол со 4 видови сирење

    Потпечен карфиол со 4 видови сирење

    29 Мин Лесно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност