Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Во едно тавче испржете ги кромидот и лукот, додадете ги шампињоните па оставете сѐ да се динста и да се крчка.
Додадете ги сенфот и киселата павлака. MAGGI идеја за пилешко со 4 видови сирење изматете ја во павлака за готвење, па сѐ измешајте заедно со шампињоните и оставете да се вари.
Во друго тавче испржете го пилешкото на маслиново масло и подоцна прелијте го со сосот кој веќе сте го подготвиле.