Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Ароматични парчиња пилешко

Ароматични парчиња пилешко

(0)
785 Мин
Лесно

Состојки

6 делови

Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
лимон
10  гр
ѓумбир
4  лажички
ѓумбир во прав
4  лажички
коријандер во прав
1.5  лажици
Мед
2  лажици
маслиново масло
1  кг
пилешко
0.25 
лук
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
14.1 g
Енергија
449.7 kcal
Масти
30.3 g
Протеини
32.3 g
Информации по порција

Упатство

785 Минути
  • Чекор1

    5 Мин
    Исцедете еден лимон, а останатите 4 пресечете ги на половина и оставете ги на страна.
  • Чекор2

    5 Мин
    Во аван измешајте сок од лимон, лук, свеж ѓумбир и ѓумбир во прав, коријандер и мед и додадете маслиново масло додека да добиете густа паста.
  • Чекор3

    720 Мин
    Премачкајте ја добиената паста преку парчињата пилешко и добро втријте во сите пукнатини во месото. Најдобро би било да оставите да се маринира во овој сос преку ноќта.
  • Чекор4

    5 Мин
    Загрејте ја рерната на 190 степени. Исечкајте ги останатите лимони на ситни парчиња (сосе кората)
  • Чекор5

    5 Мин
    Во тава ставете маслиново масло и загрејте го на плотна. Извадете ја маринадата од пилешкото, зачинете и поставете го во плех така што кожата е од долната страна како би добила боја пред да ја ставите во рерна.
  • Чекор6

    5 Мин
    Додадете го исечканиот лимон во тавата, и промешајте за да биде во маслото. Свртете го пилешкото така што кожата ќе биде од горната страна.
  • Чекор7

    40 Мин
    Ставете ја тавата во рерна на 30-40 минути. Проверувајте повремено бидејќи медот лесно може да загори. Кода јадењето е готово ќе биде златно кафеаво и лепливо. Пред да го послужите оставете го да отстои 5 минути.
Ароматични парчиња пилешко

Чекор1 7

Чекор1 Чекор1
: лимон

Исцедете еден лимон, а останатите 4 пресечете ги на половина и оставете ги на страна.

Ароматични парчиња пилешко

Чекор2 7

Чекор2 Чекор2
: ѓумбир во прав, маслиново масло, коријандер во прав, Мед, ѓумбир

Во аван измешајте сок од лимон, лук, свеж ѓумбир и ѓумбир во прав, коријандер и мед и додадете маслиново масло додека да добиете густа паста.

Ароматични парчиња пилешко

Чекор3 7

Чекор3 Чекор3
: пилешко

Премачкајте ја добиената паста преку парчињата пилешко и добро втријте во сите пукнатини во месото. Најдобро би било да оставите да се маринира во овој сос преку ноќта.

Ароматични парчиња пилешко

Чекор4 7

Чекор4
: пилешко, лимон

Загрејте ја рерната на 190 степени. Исечкајте ги останатите лимони на ситни парчиња (сосе кората)

Ароматични парчиња пилешко

Чекор5 7

Чекор5
: пилешко, маслиново масло

Во тава ставете маслиново масло и загрејте го на плотна. Извадете ја маринадата од пилешкото, зачинете и поставете го во плех така што кожата е од долната страна како би добила боја пред да ја ставите во рерна.

Ароматични парчиња пилешко

Чекор6 7

Чекор6
: лимон

Додадете го исечканиот лимон во тавата, и промешајте за да биде во маслото. Свртете го пилешкото така што кожата ќе биде од горната страна.

Ароматични парчиња пилешко

Чекор7 7

Чекор7

Ставете ја тавата во рерна на 30-40 минути. Проверувајте повремено бидејќи медот лесно може да загори. Кода јадењето е готово ќе биде златно кафеаво и лепливо. Пред да го послужите оставете го да отстои 5 минути.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
5 + 6 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Лето
  • Есен
  • Ручек
  • Ореви / без кикирики
  • Вечера
  • Фузија
  • Пролет
  • Без риби
  • Пилешко
  • Без јајца
  • Ниска сол
  • Балканска
  • Пријатели
  • Без тренит
  • Без глутен
  • Без ракови
  • Без глутен
  • Без лактоза
  • Без лактоза
  • Свинско месо
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Висока содржина на протеини
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност