
Мусака од компири
Ова јадење е оптимизирано за 7 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
5 МинЧекор2
5 МинЧекор3
5 МинЧекор4
5 МинЧекор5
5 МинЧекор6
30 МинЧекор7
15 Мин
Чекор1 7
Кромидот исечкајте го ситно и продинстајте го.

Чекор2 7
Додадете го меленоте месо и ситно исечканиот лук и динстајте додека месото да добие кафеава боја, потоа зачинете по желба и добро измешајте.

Чекор3 7
Измијте го компирот, излупете го и исечете го на кругчиња.

Чекор4 7
Во подлабок огноотпорен сад редете ред компири, па ред месо додека да се потрошат состојките, а последниот ред треба да бидат компири.

Чекор5 7
Јајцата и млекото изматете ги и прелијте ги преку компирите.

Чекор6 7
Покријте го садот со сребрена фолија и ставете го во загреана рерна на 190С, печете околу 30 минути.

Чекор7 7
Потоа извадете ја фолијата и печете уште 15-ина минути да порумени компирот. Послужете ја мусаката топла со додаток ладна кисела павлака.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење