Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Мусака од компири

(0)
70Мин
Средно
Денес можете да подготвите вкусна мусака.

Состојки

-
7 порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 7 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
мелено месо
10 
компир
2 
кромид
1 
лук
5  гр
благ црвен пипер
5  гр
MAGGI Мешан Зачин
3 
јајце
150  гр
млеко
3  лажици
сончогледово масло

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
302.69 kcal
Протеини
22.75 g
Јаглехидрати
26.53 g
Масти
11.55 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

70 Минути
Чекор1
5 Мин
Кромидот исечкајте го ситно и продинстајте го.
Чекор2
5 Мин
Додадете го меленоте месо и ситно исечканиот лук и динстајте додека месото да добие кафеава боја, потоа зачинете по желба и добро измешајте.
Чекор3
5 Мин
Измијте го компирот, излупете го и исечете го на кругчиња.
Чекор4
5 Мин
Во подлабок огноотпорен сад редете ред компири, па ред месо додека да се потрошат состојките, а последниот ред треба да бидат компири.
Чекор5
5 Мин
Јајцата и млекото изматете ги и прелијте ги преку компирите.
Чекор6
30 Мин
Покријте го садот со сребрена фолија и ставете го во загреана рерна на 190С, печете околу 30 минути.
Чекор7
15 Мин
Потоа извадете ја фолијата и печете уште 15-ина минути да порумени компирот. Послужете ја мусаката топла со додаток ладна кисела павлака.
Мусака од компири

Чекор1 7

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: кромид

Кромидот исечкајте го ситно и продинстајте го.

Мусака од компири

Чекор2 7

Чекор2
: мелено месо, лук, MAGGI Мешан Зачин

Додадете го меленоте месо и ситно исечканиот лук и динстајте додека месото да добие кафеава боја, потоа зачинете по желба и добро измешајте.

Мусака од компири

Чекор3 7

Чекор3 Чекор3
: компир

Измијте го компирот, излупете го и исечете го на кругчиња.

Мусака од компири

Чекор4 7

Чекор4
: компир, мелено месо

Во подлабок огноотпорен сад редете ред компири, па ред месо додека да се потрошат состојките, а последниот ред треба да бидат компири.

Мусака од компири

Чекор5 7

Чекор5 Чекор5
: млеко, јајце

Јајцата и млекото изматете ги и прелијте ги преку компирите.

Мусака од компири

Чекор6 7

Чекор6 Чекор6 Чекор6

Покријте го садот со сребрена фолија и ставете го во загреана рерна на 190С, печете околу 30 минути.

Мусака од компири

Чекор7 7

Чекор7 Чекор7 Чекор7

Потоа извадете ја фолијата и печете уште 15-ина минути да порумени компирот. Послужете ја мусаката топла со додаток ладна кисела павлака.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha