Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Гулаш од печурки

(0)
50Мин
Средно
Новата недела нас ни носи и нови рецепти. Пробајте нешто ново и направете гулаш од печурки.

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

400  гр
шампињони
400  гр
буковка
2 
кромид
0.25 
лук
3  лажици
маслиново масло
5  Гранчиња
магдонос
20  гр
Путер, без сол
5  гр
бибер
52  гр
MAGGI крем супа од печурки

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
235.95 kcal
Јаглехидрати
18.49 g
Протеини
7.25 g
Масти
16.51 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

50 Минути
Чекор1
5 Мин
Исечкајте ги лукот, кромидот и печурките на парчиња со средна големина.
Чекор2
5 Мин
Во тенџере загрејте маслиново масло со путер и на него динстајте ги лукот и кромидот неколку минути.
Чекор3
5 Мин
Сварете MAGGI крем супа од печурки според упатството на пакувањето, а во издинстаните кромид и лук додадете мешани свежи печурки.
Чекор4
30 Мин
Прелијте со подготвената MAGGI крем супа и динстајте на слаб оган околу 30 минути. По потреба промешајте и додадете малку топла вода за да добиете густина на гулашот каква што сакате.
Чекор5
5 Мин
Пред крајот на варењето измешајте исечкан свеж магоднос и зачинете со бибер. Доколку сакате можете да го згуснете гулашот со лажица брашно. По додавањето на брашното измешајте и оставете да се вари уште неколку минути пред послужувањето.
Гулаш од печурки

Чекор1 5

Чекор1 Чекор1
: шампињони, буковка, кромид

Исечкајте ги лукот, кромидот и печурките на парчиња со средна големина.

Гулаш од печурки

Чекор2 5

Чекор2
: кромид, лук, маслиново масло, Путер, без сол

Во тенџере загрејте маслиново масло со путер и на него динстајте ги лукот и кромидот неколку минути.

Гулаш од печурки

Чекор3 5

Чекор3
: шампињони, буковка, кромид, лук

Сварете MAGGI крем супа од печурки според упатството на пакувањето, а во издинстаните кромид и лук додадете мешани свежи печурки.

Гулаш од печурки

Чекор4 5

Чекор4

Прелијте со подготвената MAGGI крем супа и динстајте на слаб оган околу 30 минути. По потреба промешајте и додадете малку топла вода за да добиете густина на гулашот каква што сакате.

Гулаш од печурки

Чекор5 5

Чекор5
: магдонос, бибер

Пред крајот на варењето измешајте исечкан свеж магоднос и зачинете со бибер. Доколку сакате можете да го згуснете гулашот со лажица брашно. По додавањето на брашното измешајте и оставете да се вари уште неколку минути пред послужувањето.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha