Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.
Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути. Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повремено проверувајте дали водата испарила, па по потреба додадете уште.
По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.
Изматете MAGGI идеја за традиционален гулаш во 400 мл. вода и додадете ја во тенџерето. По еден час гулашот е готов.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење