Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Традиционален гулаш

Традиционален гулаш

(0)
140 Мин
Средно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
кромид
0.25 
лук
3  гр
MAGGI Мешан Зачин
30  гр
MAGGI идеја за гулаш
3  гр
бибер
3  гр
црвена зачинска пиперка
2 
ловоров лист
500  мл
вода
600  гр
говедско
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
7.2 g
Енергија
451.5 kcal
Масти
39.2 g
Протеини
16.4 g
Информации по порција

Упатство

140 Минути
  • Чекор1

    5 Мин
    Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.
  • Чекор2

    15 Мин
    Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути. Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повремено проверувајте дали водата испарила, па по потреба додадете уште.
  • Чекор3

    60 Мин
    По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.
  • Чекор4

    60 Мин
    Изматете MAGGI идеја за традиционален гулаш во 400 мл. вода и додадете ја во тенџерето. По еден час гулашот е готов.
Традиционален гулаш

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: Лук, суров, кромид, говедско

Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.

Традиционален гулаш

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2

Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути. Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повремено проверувајте дали водата испарила, па по потреба додадете уште.

Традиционален гулаш

Чекор3 4

Чекор3 Чекор3
: бибер во зрно, црвена зачинска пиперка, ловоров лист, MAGGI магијата на вкусот

По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.

Традиционален гулаш

Чекор4 4

Чекор4
: MAGGI идеја за гулаш, вода

Изматете MAGGI идеја за традиционален гулаш во 400 мл. вода и додадете ја во тенџерето. По еден час гулашот е готов.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
10 + 0 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Есен
  • Ручек
  • Оброк
  • Вечера
  • Вечера
  • Фузија
  • Пролет
  • Прослава
  • Балканска
  • Пријатели
  • Говедско месо
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Ниска содржина на шеќер
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност