Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Грав од рерна

(0)
77Мин
Средно
Време е да ги вратиме традиционалните рецепти за семејната неделна трпеза! Пробајте го овој рецепт кој има посебен шмек!

Состојки

-
5 порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
бел грав
30  гр
сончогледово масло
1  кг
кромид
0.33 
лук
1  гр
ловоров лист
200  гр
домати
5  гр
бибер

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
474.16 kcal
Јаглехидрати
80.72 g
Протеини
25.94 g
Масти
7.15 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

77 Минути
Подготовка на гравот
15 Мин
Гравот ставете го во тенџере, сипете ладна вода и гответе до вриење.
Варење на гравот
10 Мин
Исцедете го гравот и сипете врела вода, па варете додека да омекне, но да не се распадне. Потоа повторно исцедете.
Динстање и зачини
5 Мин
Додека гравот се вари, издинстајте кромид на дел од маслото, па додадете сол, бибер и црвен пипер според вкус.
Запршка
15 Мин
Сварениот грав пропржете го во тенџерето на остатокот од маслото заедно со кромидот. Додадете малку вода. Крчкајте до вриење.
Подготовка за рерна
2 Мин
Додадете исечкан лук и домат, па се ставете во огноотпорен сад, претходно премачкан со масло.
Потпекување на гравот
30 Мин
Гравот потпечете го во рерна на 200 степени 30 минути.
Грав од рерна

Подготовка на гравот 6

Подготовка на гравот
: бел грав

Гравот ставете го во тенџере, сипете ладна вода и гответе до вриење.

Грав од рерна

Варење на гравот 6

Варење на гравот
: бел грав

Исцедете го гравот и сипете врела вода, па варете додека да омекне, но да не се распадне. Потоа повторно исцедете.

Грав од рерна

Динстање и зачини 6

Динстање и зачини
: сончогледово масло, кромид

Додека гравот се вари, издинстајте кромид на дел од маслото, па додадете сол, бибер и црвен пипер според вкус.

Грав од рерна

Запршка 6

Запршка
: бел грав, сончогледово масло, кромид

Сварениот грав пропржете го во тенџерето на остатокот од маслото заедно со кромидот. Додадете малку вода. Крчкајте до вриење.

Грав од рерна

Подготовка за рерна 6

Подготовка за рерна
: лук, домати

Додадете исечкан лук и домат, па се ставете во огноотпорен сад, претходно премачкан со масло.

Грав од рерна

Потпекување на гравот 6

Потпекување на гравот Потпекување на гравот

Гравот потпечете го во рерна на 200 степени 30 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha