Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измиениот грав ставете го во тенџере и прелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.
Исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете водата да зоврие.
Повторно исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете го гравот да се вари полека.
Гравот варете го околу 2 часа додека потполно да омекне, а на половина од времето на варење додадете ситно сечкан морков и суво месо.
Пред крајот на варењето на гравот подгответе ја запршката: ситно исечкајте кромид и пропржете го во тавче на малку масло. Додадете брашно, мелена пиперка и MAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.
Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење