Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Сарма

Сарма

(0)
175 Мин
Средно

Состојки

5 дел

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  гр
мелено говедско месо
3 
кромид
2 
моркови
2  Глави
кисела зелка
5  гр
MAGGI магијата на вкусот
3  гр
бибер
2  гр
босилек
3  гр
црвена зачинска пиперка
27.2  гр
сончогледово масло
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
21.8 g
Енергија
265.9 kcal
Масти
9.1 g
Протеини
26.6 g
Информации по порција

Упатство

175 Минути
  • Чекор1

    10 Мин
    Кромидот и морковот исчистете ги и исечкајте ги што поситно.
  • Чекор2

    15 Мин
    Динстајте на масло, кога ќе омекнат додадете го меленото месо и измешајте.
  • Чекор3

    10 Мин
    Сипете ги сите зачини во месото и мешајте додека да се изедначи.
  • Чекор4

    15 Мин
    Одвојте ги поголемите листови од зелката, на секој лист ставете по две лажички од смесата и свиткајте сармичка.
  • Чекор5

    5 Мин
    Редете во подмачкана тава. Додадете вода и ловоров лист.
  • Чекор6

    120 Мин
    Печете во рерна на 200 степени додека да се запечат сармите.
Сарма

Чекор1 6

Чекор1 Чекор1
: кромид, моркови

Кромидот и морковот исчистете ги и исечкајте ги што поситно.

Сарма

Чекор2 6

Чекор2
: сончогледово масло, мелено говедско месо

Динстајте на масло, кога ќе омекнат додадете го меленото месо и измешајте.

Сарма

Чекор3 6

Чекор3
: MAGGI магијата на вкусот, бибер во зрно, босилек, црвена зачинска пиперка, мелено говедско месо

Сипете ги сите зачини во месото и мешајте додека да се изедначи.

Сарма

Чекор4 6

Чекор4
: кисела зелка

Одвојте ги поголемите листови од зелката, на секој лист ставете по две лажички од смесата и свиткајте сармичка.

Сарма

Чекор5 6

Чекор5

Редете во подмачкана тава. Додадете вода и ловоров лист.

Сарма

Чекор6 6

Чекор6

Печете во рерна на 200 степени додека да се запечат сармите.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
4 + 2 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Под 300 кал
  • Зима
  • Есен
  • Ручек
  • Оброк
  • Вечера
  • Прослава
  • Ниска сол
  • Балканска
  • Пријатели
  • Национална
  • Говедско месо
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Порција од зеленчук/овошје
  • Висока содржина на влакна
  • Извор на растителни влакна
  • Висока содржина на протеини

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Сарма

    Сарма

    125 Мин Средно
  • Сарма од лоза

    Сарма од лоза

    120 Мин Средно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност