Оваа недела подгответе едно од омилените
домашни специјалитети- полнети пиперки, но на италијански начин! Денес ви претставуваме полнети пица пиперки!
Состојки
6
делови
Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Сварете го оризот според упатството на пакувањето.
Чекор2
15 Мин
Исечете ги рачките на пиперките и исчистете ги од семките ( како за полнети пиперки ) и ставете ги во тенџере со зовирена вода додека да омекнат ( околу 12 минути ).
Извадете ги и исцедете.
Чекор3
5 Мин
Ставете ја рерната да се грее на 180 °C, а за тоа време во голем сад измешајте ги оризот, 3/4 од сосот за шпагети, 1,5 шолја моцарела,
пармезанот, сечканиот колбас, лукот во прав, босилекот и според вкус додадете MAGGI магијата на вкусот и бибер.
Чекор4
5 Мин
Во огноотпорен сад наредете ги пиперките со отворенит дел кон горе и наполнете ги со смесата. Остатокот од сосот и сирењето искористете го да ги прелиете пиперките.
Чекор5
20 Мин
Печете во рерна додека сирењето да започне да врие ( околу 15-20 минути). Извадете од рерна и послужете додека е топло.
Чекор1
5
:
ориз
Сварете го оризот според упатството на пакувањето.
Чекор2
5
:
бибер
Исечете ги рачките на пиперките и исчистете ги од семките ( како за полнети пиперки ) и ставете ги во тенџере со зовирена вода додека да омекнат ( околу 12 минути ).
Извадете ги и исцедете.
Ставете ја рерната да се грее на 180 °C, а за тоа време во голем сад измешајте ги оризот, 3/4 од сосот за шпагети, 1,5 шолја моцарела,
пармезанот, сечканиот колбас, лукот во прав, босилекот и според вкус додадете MAGGI магијата на вкусот и бибер.
Чекор4
5
:
бибер
Во огноотпорен сад наредете ги пиперките со отворенит дел кон горе и наполнете ги со смесата. Остатокот од сосот и сирењето искористете го да ги прелиете пиперките.
Чекор5
5
:
бибер
Печете во рерна додека сирењето да започне да врие ( околу 15-20 минути). Извадете од рерна и послужете додека е топло.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење