Новата недела нас ни носи и нови рецепти. Пробајте нешто ново и направете гулаш од печурки.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Исечкајте ги лукот, кромидот и печурките на парчиња со средна големина.
Чекор2
5 Мин
Во тенџере загрејте маслиново масло со
путер и на него динстајте ги лукот и кромидот неколку минути.
Чекор3
5 Мин
Сварете MAGGI крем супа од печурки според упатството на пакувањето, а во издинстаните кромид и лук додадете мешани свежи печурки.
Чекор4
30 Мин
Прелијте со подготвената MAGGI крем супа и динстајте на слаб оган околу 30 минути. По потреба промешајте и додадете малку топла вода за да добиете густина на гулашот каква што сакате.
Чекор5
5 Мин
Пред крајот на варењето измешајте исечкан
свеж магоднос и зачинете со бибер. Доколку
сакате можете да го згуснете гулашот со
лажица брашно. По додавањето на брашното измешајте и оставете да се вари уште неколку минути пред послужувањето.
Чекор1
5
:
кромид, буковка, шампињони
Исечкајте ги лукот, кромидот и печурките на парчиња со средна големина.
Чекор2
5
:
кромид, Путер, без сол, маслиново масло, лук
Во тенџере загрејте маслиново масло со
путер и на него динстајте ги лукот и кромидот неколку минути.
Чекор3
5
:
буковка, лук, кромид, шампињони
Сварете MAGGI крем супа од печурки според упатството на пакувањето, а во издинстаните кромид и лук додадете мешани свежи печурки.
Чекор4
5
Прелијте со подготвената MAGGI крем супа и динстајте на слаб оган околу 30 минути. По потреба промешајте и додадете малку топла вода за да добиете густина на гулашот каква што сакате.
Чекор5
5
:
бибер, магдонос
Пред крајот на варењето измешајте исечкан
свеж магоднос и зачинете со бибер. Доколку
сакате можете да го згуснете гулашот со
лажица брашно. По додавањето на брашното измешајте и оставете да се вари уште неколку минути пред послужувањето.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење