Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Традиционален гулаш

(0)
140Мин
Средно
Сончев ноемвриски ден и топла чинија традиционален гулаш: тоа е рецепт за совршена недела!

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

2 
кромид
0.25 
лук
3  гр
MAGGI Мешан Зачин
30  гр
MAGGI идеја за гулаш
3  гр
бибер
3  гр
црвена зачинска пиперка
2 
ловоров лист
500  мл
вода
600  гр
говедско

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
451.54 kcal
Протеини
16.45 g
Јаглехидрати
7.15 g
Масти
39.24 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

140 Минути
Чекор1
5 Мин
Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.
Чекор2
15 Мин
Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути. Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повремено проверувајте дали водата испарила, па по потреба додадете уште.
Чекор3
60 Мин
По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.
Чекор4
60 Мин
Изматете MAGGI идеја за традиционален гулаш во 400 мл. вода и додадете ја во тенџерето. По еден час гулашот е готов.
Традиционален гулаш

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: говедско, кромид, лук

Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.

Традиционален гулаш

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2

Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути. Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повремено проверувајте дали водата испарила, па по потреба додадете уште.

Традиционален гулаш

Чекор3 4

Чекор3 Чекор3
: MAGGI Мешан Зачин, ловоров лист, црвена зачинска пиперка, бибер

По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.

Традиционален гулаш

Чекор4 4

Чекор4
: вода, MAGGI идеја за гулаш

Изматете MAGGI идеја за традиционален гулаш во 400 мл. вода и додадете ја во тенџерето. По еден час гулашот е готов.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha