Сончев ноемвриски ден и топла чинија
традиционален гулаш: тоа е рецепт за
совршена недела!
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.
Чекор2
15 Мин
Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути.Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повременопроверувајте дали водата испарила, па попотреба додадете уште.
Чекор3
60 Мин
По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.
Чекор4
60 Мин
Изматете MAGGI идеја за традиционаленгулаш во 400 мл. вода и додадете ја вотенџерето. По еден час гулашот е готов.
Чекор1
4
:
говедско, кромид, лук
Исечкајте ги кромидот и лукот, пропржете ги на масло, па додадете го претходно исеченото месо.
Чекор2
4
Измешајте, поклопете па оставете да се крчка на тивок оган во следните десетина минути.Потоа прелијте околу 100 мл. топла вода, па повторно поклопете. Повременопроверувајте дали водата испарила, па попотреба додадете уште.
По 60 минути, додадете MAGGI магијата на вкусот, зачинска пиперка, бибер и ловоров лист.
Чекор4
4
:
вода, MAGGI идеја за гулаш
Изматете MAGGI идеја за традиционаленгулаш во 400 мл. вода и додадете ја вотенџерето. По еден час гулашот е готов.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење