Оваа недела ви претставуваме јадење кое со години се пренесува од колено на колено.
Нашиот рецепт е едноставен, а ако го следите до крај, сите ќе бидете воодушевени.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измиениот грав ставете го во тенџере ипрелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.
Чекор2
12 Мин
Исцедете го гравот и сипете нова вода паставете водата да зоврие.
Чекор3
3 Мин
Повторно исцедете го гравот и сипете новавода па ставете го гравот да се вари полека.
Чекор4
120 Мин
Гравот варете го околу 2 часа додекапотполно да омекне, а на половина одвремето на варење додадете ситно сечканморков и суво месо.
Чекор5
20 Мин
Пред крајот на варењето на гравотподгответе ја запршката: ситно исечкајтекромид и пропржете го во тавче на малкумасло. Додадете брашно, мелена пиперка иMAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.
Чекор6
10 Мин
Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.
Чекор1
6
:
грав
Измиениот грав ставете го во тенџере ипрелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.
Чекор2
6
:
грав
Исцедете го гравот и сипете нова вода паставете водата да зоврие.
Чекор3
6
Повторно исцедете го гравот и сипете новавода па ставете го гравот да се вари полека.
Чекор4
6
:
суво говедско месо, моркови
Гравот варете го околу 2 часа додекапотполно да омекне, а на половина одвремето на варење додадете ситно сечканморков и суво месо.
Пред крајот на варењето на гравотподгответе ја запршката: ситно исечкајтекромид и пропржете го во тавче на малкумасло. Додадете брашно, мелена пиперка иMAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.
Чекор6
6
:
бибер
Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење