
Сочно телешко со сенф и печурки
Ова јадење е оптимизирано за 2 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Шницли
5 МинСос
10 МинМесото и печурките
5 МинПавлака
2 МинСервирање
1 Мин
Шницли 5
Исчукајте ги шницлите, зачинете ги со Maggi магијата на вкусот, па пропржете ги од двете страни на масло.

Сос 5
Кога ќе бидат готови, извадете ги шницлите во чинија и ставете ги на топло. Во остатокот од маслото додадете сенф, лажица лук во прав, бујон, вино, лажица шеќер, оригано и сусам и ставете да се зготват.

Месото и печурките 5
Вратете го месото во тавчето, додаете ги шампињоните и продинстајте се заедно во следните 5 минути.

Павлака 5
Пред крајот на динстањето додадете павлака, претходно разматен густин и крчкајте се додека сосот не стане густ.

Сервирање 5
Одберете прилог по желба, а ние ви препорачуваме печен млад компир и сочни шери домати.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење