Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Шпанска паеља

(0)
30Мин
Лесно
Ви ги претставуваме најпознтите јадења од светските кујни. Започнуваме од Шпанија каде заедно ќе ја пробаме познатата паеља!

Состојки

-
5 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

300  гр
ориз
200  гр
ракчиња
200  гр
школки
150  гр
лигњи
100  гр
туна салата
1 
пиперка
1  гр
бибер
250  гр
сок од домат
2 
кромид
150  гр
грашок
1  лажичка
маслиново масло
0.5  лажичка
шафран
1 
Сок од лимон, суров
2  гр
MAGGI Мешан Зачин

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
393.21 kcal
Јаглехидрати
55.92 g
Протеини
28.8 g
Масти
5.77 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

30 Минути
Чекор1
5 Мин
Во тавче ( некое поголемо за да ги собере сите состојки ) пропжете го кромидот, додадете сечкана пиперка и грашок. Пржете кратко.
Чекор2
5 Мин
Додадете истолчен лук и домати. Продолжете со пржење мешајќи ги состојките. Додадете ги лигњите и туната и кратко пропржете.
Чекор3
15 Мин
Додадете го оризот и кратко пржете се заедно додека оризот да ги прими сите вкусови, а потоа сипете вода ( или бујон од риба доколку имате ). Водата треба да биде 2 пати повеќе од останатите состојки. Варете некои 15-ина минути со постојано мешање.
Чекор4
5 Мин
Пред самиот крај додадете ги школките и ракчињата, крчкајте неколку минути и тргнете од оган. Штом ќе ја тргнете паељата од оган исцедете сок од 1 лимон. Пријатно јадење!
Шпанска паеља

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1
: пиперка, кромид

Во тавче ( некое поголемо за да ги собере сите состојки ) пропжете го кромидот, додадете сечкана пиперка и грашок. Пржете кратко.

Шпанска паеља

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2
: лигњи, туна салата, сок од домат, кромид

Додадете истолчен лук и домати. Продолжете со пржење мешајќи ги состојките. Додадете ги лигњите и туната и кратко пропржете.

Шпанска паеља

Чекор3 4

Чекор3 Чекор3
: ориз

Додадете го оризот и кратко пржете се заедно додека оризот да ги прими сите вкусови, а потоа сипете вода ( или бујон од риба доколку имате ). Водата треба да биде 2 пати повеќе од останатите состојки. Варете некои 15-ина минути со постојано мешање.

Шпанска паеља

Чекор4 4

Чекор4 Чекор4
: маслиново масло, шафран, Сок од лимон, суров

Пред самиот крај додадете ги школките и ракчињата, крчкајте неколку минути и тргнете од оган. Штом ќе ја тргнете паељата од оган исцедете сок од 1 лимон. Пријатно јадење!

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha