Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Шпагети со домашно песто

Шпагети со домашно песто

(0)
20 Мин
Средно

Состојки

5 делови

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  гр
паста
15  гр
путер
35  гр
свеж босилек
40  гр
рендан пармезан
0.33 
лук
100  мг
маслиново масло
10  гр
MAGGI Мешан Зачин
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
61.1 g
Енергија
354 kcal
Масти
5.9 g
Протеини
13 g
Информации по порција

Упатство

20 Минути
  • Чекор1

    10 Мин
    Сварете ги шпагетите во солена вода и исцедете ги добро.
  • Чекор2

    3 Мин
    Ставете сечкан босилек, пармезан и лук во блендер. Додадете 50 мл. маслиново масло и сол, па соединете ја смесата во бледнерот.
  • Чекор3

    5 Мин
    Во посебно тавче стопете путер и додадете неколку лажички од подготвеното песто и сѐ кратко измешајте.
  • Чекор4

    2 Мин
    Прелијте ги подготвените шпагети.
Шпагети со домашно песто

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1
: паста

Сварете ги шпагетите во солена вода и исцедете ги добро.

Шпагети со домашно песто

Чекор2 4

Чекор2
: свеж босиљак, маслиново масло, Лук, суров, MAGGI магијата на вкусот

Ставете сечкан босилек, пармезан и лук во блендер. Додадете 50 мл. маслиново масло и сол, па соединете ја смесата во бледнерот.

Шпагети со домашно песто

Чекор3 4

Чекор3
: путер

Во посебно тавче стопете путер и додадете неколку лажички од подготвеното песто и сѐ кратко измешајте.

Шпагети со домашно песто

Чекор4 4

Чекор4
: паста

Прелијте ги подготвените шпагети.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
5 + 8 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • 4-ти јули
  • 5-ти мај
  • Лето
  • Есен
  • Мезе
  • Ручек
  • Оброк
  • Лесно
  • Вечера
  • Вечера
  • Фузија
  • Пролет
  • Закуска
  • Велигден
  • Пијалоци
  • Состанок
  • Прослава
  • Пријатели
  • Предјадење
  • Предјадење
  • Попладневен
  • Второ јадење
  • Италијанска
  • Филмска вечер
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Ниска содржина на шеќер
  • Нема информации за алергени

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Шпагети миланезе и домашни ќофтиња

    Шпагети миланезе и домашни ќофтиња

    32 Мин Средно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност