Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Сарма

(0)
125Мин
Средно
Полека но сигурно влегуваме во сезоната на нашите големи слави! А неизоставен дел на секоја гозба на слава е сармата. Ви ја претставуваме нашата идеја, а вие споделете ја со нас вашата тајна за совршената сарма која ќе ја послужите на семејството и пријателите!

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
мелено месо
100  гр
ориз
10  гр
црвен пепер
20  Лисја
кисела зелка
50  гр
MAGGI fix полнети пиперки и сарма

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
293.67 kcal
Јаглехидрати
28.38 g
Протеини
31.62 g
Масти
5.1 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

125 Минути
Подготовка на MAGGI идеја за сарма
10 Мин
MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.
Месо
5 Мин
За смесата помешајте месо и претходно измиен ориз.
Виткање на сармите
10 Мин
Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма, зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.
Варење и завршување
100 Мин
Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.
Сарма

Подготовка на MAGGI идеја за сарма 4

Подготовка на MAGGI идеја за сарма

MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.

Сарма

Месо 4

Месо
: мелено месо, ориз

За смесата помешајте месо и претходно измиен ориз.

Сарма

Виткање на сармите 4

Виткање на сармите
: мелено месо, црвен пепер, кисела зелка

Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма, зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.

Сарма

Варење и завршување 4

Варење и завршување

Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha