Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Сарма

Сарма

(0)
125 Мин
Средно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  гр
мелено месо
100  гр
ориз
10  гр
црвен пепер
20  Лисја
кисела зелка
50  гр
MAGGI fix полнети пиперки и сарма
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
28.4 g
Енергија
293.7 kcal
Масти
5.1 g
Протеини
31.6 g
Информации по порција

Упатство

125 Минути
  • Подготовка на MAGGI идеја за сарма

    10 Мин
    MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.
  • Месо

    5 Мин
    За смесата помешајте месо и претходно измиен ориз.
  • Виткање на сармите

    10 Мин
    Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма, зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.
  • Варење и завршување

    100 Мин
    Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.
Сарма

Подготовка на MAGGI идеја за сарма 4

Подготовка на MAGGI идеја за сарма

MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.

Сарма

Месо 4

Месо
: ориз, мелено говедско месо

За смесата помешајте месо и претходно измиен ориз.

Сарма

Виткање на сармите 4

Виткање на сармите
: мелено говедско месо, кисела зелка, црвен пепер

Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма, зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.

Сарма

Варење и завршување 4

Варење и завршување

Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
12 + 2 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Под 300 кал
  • Зима
  • Есен
  • Ручек
  • Оброк
  • Вечера
  • Турска
  • Прослава
  • Балканска
  • Пријатели
  • Попладневен
  • Второ јадење
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Ниска содржина на шеќер
  • Нема информации за алергени
  • Висока содржина на протеини

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Сарма

    Сарма

    175 Мин Средно
  • Сарма од лоза

    Сарма од лоза

    120 Мин Средно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност