Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.
Месо
5 Мин
За смесата помешајте месо и
претходно измиен ориз.
Виткање на сармите
10 Мин
Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма,
зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.
Варење и завршување
100 Мин
Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено
тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.
Подготовка на MAGGI идеја за сарма
4
MAGGI идејата за сарма растворете ја во 100 мл. млака вода и оставете да отстои 10 минути.
Месо
4
:
ориз, мелено говедско месо
За смесата помешајте месо и
претходно измиен ориз.
Виткање на сармите
4
:
мелено говедско месо, кисела зелка, црвен пепер
Лажица од филот ставете на лист зелка, формирајте сарма,
зачинете со зачин од пиперка, па прелијте со вода додека да бидат потопени.
Варење и завршување
4
Варете ги сармите најпрво до вриење,а потоа во полупокриено
тенџере во следните 90 минути на умерен оган. По желба додадете ловоров лист.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење