Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Филетите ослич испрскајте ги со сок од лимон и варете ги во солена вода 10-ина минути. Внимавајте да не се распадне месото. Кога рибата е сварена, исечете ја на помали парчиња.
Сварете ги тестенините.
Исечкајте ги остатокот свежи зеленчуци, маслинките и сушениот домат.
Во помал сад соединете маслиново масло, лук, магдонос и сок од еден лимон, и додадете сенф и сол. Соединете сѐ заедно во една смеса и при мешањето внимавајте да не се распадне месото.