Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Полнето јагнешко

(0)
120Мин
Средно
Вкусно празнично јагнешко за целото семејство

Состојки

-
10 дел
+

Ова јадење е оптимизирано за 10 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

2  кг
јагнешко
500  гр
компир
250  гр
моркови
1.5  чаши
маслиново масло
5  гр
бибер во зрно
20  гр
рузмарин
1.5  чаши
вода
10  гр
Лук, суров
10  гр
MAGGI магијата на вкусот

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
425.28 kcal
Протеини
9.75 g
Јаглехидрати
26.34 g
Масти
34.4 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

120 Минути
Зачинете го јагнешкото
10 Мин
Јагнешкото зачинете го со бибер и MAGGI магијата на вкусот па оставете го да отстои 2 часа во фрижидер
Наполнете го јагнешкото
10 Мин
Извадете го јагнешкото од фрижидерот па наполнете го со рузмарин и лук
Додадете зеленчуци и зачинете
5 Мин
Измијте и излупете ги компирите и морковите, па исечете ги на крупни парчиња и додадете ги во тавата со јагнешкото, MAGGI магијата на вкусот и биберот.
Испечете го јагнешкото
90 Мин
Прелијте со маслиново масло, додадете половина чаша вода па ставете да се пече на 190 степени 90 минути (свртете го месото по некои 45 минути печење) Полнето јагнешко
Полнето јагнешко

Зачинете го јагнешкото 4

Зачинете го јагнешкото
: јагнешко, бибер во зрно, MAGGI магијата на вкусот

Јагнешкото зачинете го со бибер и MAGGI магијата на вкусот па оставете го да отстои 2 часа во фрижидер

Полнето јагнешко

Наполнете го јагнешкото 4

Наполнете го јагнешкото
: јагнешко, рузмарин, Лук, суров

Извадете го јагнешкото од фрижидерот па наполнете го со рузмарин и лук

Полнето јагнешко

Додадете зеленчуци и зачинете 4

Додадете зеленчуци и зачинете Додадете зеленчуци и зачинете
: бибер во зрно, моркови, компир

Измијте и излупете ги компирите и морковите, па исечете ги на крупни парчиња и додадете ги во тавата со јагнешкото, MAGGI магијата на вкусот и биберот.

Полнето јагнешко

Испечете го јагнешкото 4

Испечете го јагнешкото Испечете го јагнешкото
: маслиново масло, вода

Прелијте со маслиново масло, додадете половина чаша вода па ставете да се пече на 190 степени 90 минути (свртете го месото по некои 45 минути печење)

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha