Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување
  • Рецепти
  • Статија
  • Производи
  • Кампања
  • MAGGI
  • Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување
  • Рецепти
  • Статија
  • Производи
  • Кампања
  • MAGGI
  • Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Полнето јагнешко

Полнето јагнешко

(0)
120Мин
Средно
Вкусно празнично јагнешко за целото семејство

Состојки

10 дел

Ова јадење е оптимизирано за 10 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  кг
јагнешко
500  гр
компир
250  гр
моркови
1.5  чаши
маслиново масло
5  гр
бибер во зрно
20  гр
рузмарин
1.5  чаши
вода
10  гр
Лук, суров
10  гр
MAGGI магијата на вкусот
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
425.28 kcal
Протеини
9.75 g
Јаглехидрати
26.34 g
Масти
34.4 g
Информации по порција

Упатство

120 Минути
  • Зачинете го јагнешкото

    10 Мин
    Јагнешкото зачинете го со бибер и MAGGI магијата на вкусот па оставете го да отстои 2 часа во фрижидер
  • Наполнете го јагнешкото

    10 Мин
    Извадете го јагнешкото од фрижидерот па наполнете го со рузмарин и лук
  • Додадете зеленчуци и зачинете

    5 Мин
    Измијте и излупете ги компирите и морковите, па исечете ги на крупни парчиња и додадете ги во тавата со јагнешкото, MAGGI магијата на вкусот и биберот.
  • Испечете го јагнешкото

    90 Мин
    Прелијте со маслиново масло, додадете половина чаша вода па ставете да се пече на 190 степени 90 минути (свртете го месото по некои 45 минути печење) Полнето јагнешко
Полнето јагнешко

Зачинете го јагнешкото 4

Зачинете го јагнешкото
: јагнешко, бибер во зрно, MAGGI магијата на вкусот

Јагнешкото зачинете го со бибер и MAGGI магијата на вкусот па оставете го да отстои 2 часа во фрижидер

Полнето јагнешко

Наполнете го јагнешкото 4

Наполнете го јагнешкото
: јагнешко, рузмарин, Лук, суров

Извадете го јагнешкото од фрижидерот па наполнете го со рузмарин и лук

Полнето јагнешко

Додадете зеленчуци и зачинете 4

Додадете зеленчуци и зачинете Додадете зеленчуци и зачинете
: бибер во зрно, моркови, компир

Измијте и излупете ги компирите и морковите, па исечете ги на крупни парчиња и додадете ги во тавата со јагнешкото, MAGGI магијата на вкусот и биберот.

Полнето јагнешко

Испечете го јагнешкото 4

Испечете го јагнешкото Испечете го јагнешкото
: маслиново масло, вода

Прелијте со маслиново масло, додадете половина чаша вода па ставете да се пече на 190 степени 90 минути (свртете го месото по некои 45 минути печење)

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
10 + 1 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Божиќ
  • Ручек
  • Оброк
  • Пролет
  • Вечера
  • Со месо
  • Велигден
  • Балканска
  • Пријатели
  • Семејство
  • Национална
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Висока содржина на протеини

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Свинско каре со зеленчук

    Свинско каре со зеленчук

    130 Мин Средно
  • Сарма од лоза

    Сарма од лоза

    120 Мин Средно
  • Посен паприкаш

    Посен паприкаш

    45 Мин Средно
  • Јагнешки паприкаш

    Јагнешки паприкаш

    70 Мин Средно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност