Ова јадење е оптимизирано за 10 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Јагнешкото зачинете го со бибер и MAGGI магијата на вкусот па оставете го да отстои 2 часа во фрижидер
Извадете го јагнешкото од фрижидерот па наполнете го со рузмарин и лук
Измијте и излупете ги компирите и морковите, па исечете ги на крупни парчиња и додадете ги во тавата со јагнешкото, MAGGI магијата на вкусот и биберот.
Прелијте со маслиново масло, додадете половина чаша вода па ставете да се пече на 190 степени 90 минути (свртете го месото по некои 45 минути печење)