
Пита со вишни
Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
5 МинЧекор2
5 МинЧекор3
5 МинЧекор4
20 МинЧекор5
15 Мин
Чекор1 5
Со миксер изматете ги шеќерот и јајцата додека да се појави пена, барем 4-5 минути.

Чекор2 5
Остатокот од состојките за фил додадете ги и соединете ги со изматените шеќер и јајца.

Чекор3 5
На првите три кори ставете само фил, а на четвртата ставете вишни преку филот, а потоа свиткајте во ролат.

Чекор4 5
Подмачкајте го плехот и печете дваесетина минути во рерна на 180 °Ц.

Чекор5 5
Од водата и шеќерот сварете прелив и добро измешајте, а откако ќе зоврие намалете ја температурата и оставете да се вари околу 7-8 мин. Прелијте преку печената пита.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење