Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Пилешки ражничи

(0)
30Мин
Лесно
Едноставно и лесно за подготовка во топлите летни денови, со вкус кој ќе ги воодушеви сите дома.

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
пилешко
3  лажички
маслиново масло
2  гр
коријандер
2  гр
бибер
20  гр
Лук, суров
15  мл
сок од лимон
0.5 
марула
4 
праз
200  гр
домати

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
302.35 kcal
Протеини
24.63 g
Јаглехидрати
21.53 g
Масти
26.1 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

30 Минути
Чекор1
5 Мин
Измешајте го пилешкото филе со лажица маслиново масло, потоа прелијте со коријандер, оригано, сол и бибер по вкус. Исечкајте и ставете на ражничи.
Чекор2
5 Мин
Доматот и исечканиот лук ставете ги во алуминиумска фолија. Додадете лажица маслиново масло и прстофат сол и бибер. Замотајте и затворете.
Чекор3
15 Мин
Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите на скара. Повремено протресете ја алуминиумската кеса и вртете ги ражничите додека да се испече пилешкото ( околу 10- ина минути ). Малку пред да ги тргнете од скарата намачкајте го пилешкото со лажица сок од лимон.
Чекор4
5 Мин
Во голема чинија ставете исечкана зелена салата, млад кромид и 2 лажици сок од лимон, и зачинете со сол и бибер според вкус. Дополнително можете на скарата да испечете неколку земички, кои можете да ги намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.
Пилешки ражничи

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1
: пилешко, бибер, маслиново масло, коријандер

Измешајте го пилешкото филе со лажица маслиново масло, потоа прелијте со коријандер, оригано, сол и бибер по вкус. Исечкајте и ставете на ражничи.

Пилешки ражничи

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2 Чекор2
: домати, Лук, суров

Доматот и исечканиот лук ставете ги во алуминиумска фолија. Додадете лажица маслиново масло и прстофат сол и бибер. Замотајте и затворете.

Пилешки ражничи

Чекор3 4

Чекор3
: пилешко, сок од лимон

Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите на скара. Повремено протресете ја алуминиумската кеса и вртете ги ражничите додека да се испече пилешкото ( околу 10- ина минути ). Малку пред да ги тргнете од скарата намачкајте го пилешкото со лажица сок од лимон.

Пилешки ражничи

Чекор4 4

Чекор4 Чекор4
: сок од лимон, праз, маслиново масло, марула

Во голема чинија ставете исечкана зелена салата, млад кромид и 2 лажици сок од лимон, и зачинете со сол и бибер според вкус. Дополнително можете на скарата да испечете неколку земички, кои можете да ги намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha