Луто, сочно, пикантно и неодоливо! Оваа седмица пробајте го нашиот рецепт за телешко кој ќе ве остави без зборови!
Состојки
6
порции
Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.
Печење
30 Мин
Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.
Дополнително печење
50 Мин
Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја
Прилог
5 Мин
Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло
Сервирање
3 Мин
Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.
Маринада
5
:
сенф, телешки бут
Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.
Печење
5
:
телешки бут
Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.
Дополнително печење
5
:
телешки бут
Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја
Прилог
5
:
зелени или жолти пиперки
Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло
Сервирање
5
:
зелени или жолти пиперки, телешки бут, MAGGI Мешан Зачин
Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење