Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Пикантно телешко

(0)
90Мин
Средно
Луто, сочно, пикантно и неодоливо! Оваа седмица пробајте го нашиот рецепт за телешко кој ќе ве остави без зборови!

Состојки

-
6 порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

1  кг
телешки бут
200  мл
маслиново масло
2 
зелени или жолти пиперки
1  лажичка
сенф
5  гр
босилек
5  гр
MAGGI Мешан Зачин
5  гр
бибер
200  мл
вода

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
477.5 kcal
Протеини
33.84 g
Јаглехидрати
0.2 g
Масти
37.53 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

90 Минути
Маринада
2 Мин
Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.
Печење
30 Мин
Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.
Дополнително печење
50 Мин
Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја
Прилог
5 Мин
Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло
Сервирање
3 Мин
Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.
Пикантно телешко

Маринада 5

Маринада
: сенф, телешки бут

Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.

Пикантно телешко

Печење 5

Печење Печење
: телешки бут

Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.

Пикантно телешко

Дополнително печење 5

Дополнително печење
: телешки бут

Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја

Пикантно телешко

Прилог 5

Прилог Прилог Прилог Прилог
: зелени или жолти пиперки

Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло

Пикантно телешко

Сервирање 5

Сервирање
: зелени или жолти пиперки, телешки бут, MAGGI Мешан Зачин

Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha