
Пикантно телешко
Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Маринада
2 МинПечење
30 МинДополнително печење
50 МинПрилог
5 МинСервирање
3 Мин
Маринада 5
Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.

Печење 5
Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.

Дополнително печење 5
Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја

Прилог 5
Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло

Сервирање 5
Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење