Ова јадење е оптимизирано за 6 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Телешкото премачкајте го со сенф, посолете, побиберете и замотајте го во алуминиумска фолија.
Подмачкајте го садот за печење со масло, истурете вода, ставете го телешкото и печете во рерна 30 минути на 150 степени.Истурете шише, истурете вода, поставете го телешкото месо и печете 30 минути на 150 степени.
Извадете го месото од рерната, извадете ја фолијата, па допечете го месото во следните 50 минути како би омекнало и би добило румена боја
Пиперките исечете ги на тенки тркалца, посолете ги и пропржете ги на масло
Исечете го месото на парчиња, ставете го во центарот на чинијата, па околу него наредете ги пиперките. Доколку сакате уште попикантна варијанта, додадете и сечено луто пиперче.
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење