За да подготвите вкусна риба потребни се малку вештини и знаење, па поради тоа најдобро е да го следите нашиот рецепт и да
уживате во овој неделен ручек.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Посолете ја и ставете ја во сад, па прелијте вино да впие.
Чекор3
5 Мин
Измешајте масло и брашно, па сипете ги во огноотпорен сад.
Чекор4
5 Мин
Ставете ја рибата во огноотпорниот сад, па прелијте ја со масло.
Чекор5
25 Мин
Печете во загреана рерна до 25 минути. Украсете со портокал.
Чекор1
5
:
пастрмка
Свежата пастрмка исчистете ја и измијте ја.
Чекор2
5
:
бело вино
Посолете ја и ставете ја во сад, па прелијте вино да впие.
Чекор3
5
:
сончогледово масло, брашно
Измешајте масло и брашно, па сипете ги во огноотпорен сад.
Чекор4
5
:
пастрмка, сончогледово масло
Ставете ја рибата во огноотпорниот сад, па прелијте ја со масло.
Чекор5
5
:
портокал
Печете во загреана рерна до 25 минути. Украсете со портокал.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење