Во традиционалниот рецепт за полнети пиперки воведовме летен модерен „twist“. Доколку ви се допадна оваа идеја, направете и самите своја верзија на ова јадење, па кажете ни го вашиот рецепт за MAGGI идеја за полнети пиперки!
Состојки
4
порции
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Пиперките пресечете ги на половина и исчистете ги од семките. Тиквичката измијте ја и изрендајте ја на крупно ренде, посолете ја, па оставете ја десетина минути да го испушти сокот, а потоа исцедете.
Динстање на на зеленчуците
5 Мин
Кромидот и лукот исчистете ги и исечкајте ги ситно, па пропржете ги на малку масло. Додадете ги претхдодно сварениот ориз и ренданата тиквичка. Динстајте се заедно неколку минути.
Соединување
10 Мин
Додадете ја MAGGI идеја за полнети пиперки, да почне да врие, па тргнете од оган за да се олади. Во смесата додадете сирење и соединете.
Печење и сервирање
15 Мин
Наполнете ги пиперките со смесата и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200 степени, па украстете со ливче магдонос.
Подготовка на зеленчуците
4
:
тиквички, благи жолти пиперки
Пиперките пресечете ги на половина и исчистете ги од семките. Тиквичката измијте ја и изрендајте ја на крупно ренде, посолете ја, па оставете ја десетина минути да го испушти сокот, а потоа исцедете.
Динстање на на зеленчуците
4
:
кромид, лук, бел ориз со долги зрна, тиквички
Кромидот и лукот исчистете ги и исечкајте ги ситно, па пропржете ги на малку масло. Додадете ги претхдодно сварениот ориз и ренданата тиквичка. Динстајте се заедно неколку минути.
Соединување
4
Додадете ја MAGGI идеја за полнети пиперки, да почне да врие, па тргнете од оган за да се олади. Во смесата додадете сирење и соединете.
Печење и сервирање
4
:
благи жолти пиперки
Наполнете ги пиперките со смесата и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200 степени, па украстете со ливче магдонос.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење