Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување
  • Рецепти
  • Статија
  • Производи
  • Кампања
  • MAGGI
  • Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување
  • Рецепти
  • Статија
  • Производи
  • Кампања
  • MAGGI
  • Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Лута кајгана

Лута кајгана

(0)
15Мин
Лесно
Лутата кајгана може да биде совршен појадок или вкусна вечера. На вас останува да одберете, а на нас да ви го откриеме рецептот.

Состојки

2 порции

Ова јадење е оптимизирано за 2 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
јајце
1 
кромид
2 
чили пиперчиња
250  гр
доматно пире
2 
домати
3 
лук
5  гр
бибер
5  гр
MAGGI Мешан Зачин
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
247.02 kcal
Јаглехидрати
16.62 g
Протеини
18.69 g
Масти
12.41 g
Информации по порција

Упатство

15 Минути
  • Подготовка на зеленчуците

    10 Мин
    Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.
  • Зачинување

    1 Мин
    Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.
  • Печење

    1 Мин
    Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.
Лута кајгана

Подготовка на зеленчуците 3

Подготовка на зеленчуците
: кромид, чили пиперчиња

Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.

Лута кајгана

Зачинување 3

Зачинување
: бибер, MAGGI Мешан Зачин

Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.

Лута кајгана

Печење 3

Печење Печење
: јајце, домати

Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
3 + 0 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Лето
  • Зима
  • Бранч
  • Лесно
  • Пролет
  • Со јајца
  • Појадок
  • Француска
  • Балканска
  • Британска
  • Пријатели
  • Семејство
  • Предјадење
  • Мексиканска
  • Ресторанска
  • Американска
  • Извор на протеини
  • Висока содржина на протеини
  • Медитерaнска

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Полнет модар патлиџан

    Полнет модар патлиџан

    47 Мин Лесно
  • Солен ролат од спанаќ

    Солен ролат од спанаќ

    40 Мин Средно
  • Гурмански ќофтиња

    Гурмански ќофтиња

    50 Мин Средно
  • Ослич со компир

    Ослич со компир

    95 Мин Лесно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност