Лутата кајгана може да биде совршен појадок или вкусна вечера. На вас останува да одберете, а на нас да ви го откриеме рецептот.
Состојки
2
порции
Ова јадење е оптимизирано за 2 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.
Зачинување
1 Мин
Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.
Печење
1 Мин
Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.
Подготовка на зеленчуците
3
:
кромид, чили пиперчиња
Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.
Зачинување
3
:
бибер, MAGGI Мешан Зачин
Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.
Печење
3
:
јајце, домати
Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење