Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Летна мусака

(0)
20Мин
Лесно
Оваа седмица пробајте ја нашата летна мусака без месо. Рецептот е многу едноставен, а вкусот ќе биде незаборавен!

Состојки

-
5 порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

350  гр
тиквички
300  гр
модар патлиџан
600  гр
несолена моцарела
1 
жолчка
300  гр
домати
0.5  Л
павлака за готвење
5  гр
MAGGI Мешан Зачин

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
453.72 kcal
Јаглехидрати
27.39 g
Протеини
39.27 g
Масти
21.29 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

20 Минути
Тиквички, модар патлиџан и домат
5 Мин
Тиквичките и модриот патлиџан исечете ги надолжно на дебели кришки, посолете ги, пропржете ги од двете страни и оставете ги на салфета за да го впие маслото. Доматот исечете го на тркалца и оставете го да се исцеди.
Фил
5 Мин
Моцарелата изрендајте ја крупно, а павлаката и жолчките добро измешајте ги и додадете сол.
Подготовка за печење
5 Мин
Во подмачкана тава за печење наизменично наредете ги тиквичките, сирењето и модриот патлиџан и на крајот ставете го доматот.
Печење
5 Мин
Прелијте со павлаката и печете во рерна на 200°Ц до 50 минути.
Летна мусака

Тиквички, модар патлиџан и домат 4

Тиквички, модар патлиџан и домат Тиквички, модар патлиџан и домат Тиквички, модар патлиџан и домат
: тиквички, модар патлиџан

Тиквичките и модриот патлиџан исечете ги надолжно на дебели кришки, посолете ги, пропржете ги од двете страни и оставете ги на салфета за да го впие маслото. Доматот исечете го на тркалца и оставете го да се исцеди.

Летна мусака

Фил 4

Фил Фил
: домати

Моцарелата изрендајте ја крупно, а павлаката и жолчките добро измешајте ги и додадете сол.

Летна мусака

Подготовка за печење 4

Подготовка за печење
: несолена моцарела

Во подмачкана тава за печење наизменично наредете ги тиквичките, сирењето и модриот патлиџан и на крајот ставете го доматот.

Летна мусака

Печење 4

Печење
: тиквички, модар патлиџан, домати

Прелијте со павлаката и печете во рерна на 200°Ц до 50 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha