
Летна мусака
Ова јадење е оптимизирано за 5 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Тиквички, модар патлиџан и домат
5 МинФил
5 МинПодготовка за печење
5 МинПечење
5 Мин
Тиквички, модар патлиџан и домат 4
Тиквичките и модриот патлиџан исечете ги надолжно на дебели кришки, посолете ги, пропржете ги од двете страни и оставете ги на салфета за да го впие маслото. Доматот исечете го на тркалца и оставете го да се исцеди.

Фил 4
Моцарелата изрендајте ја крупно, а павлаката и жолчките добро измешајте ги и додадете сол.

Подготовка за печење 4
Во подмачкана тава за печење наизменично наредете ги тиквичките, сирењето и модриот патлиџан и на крајот ставете го доматот.

Печење 4
Прелијте со павлаката и печете во рерна на 200°Ц до 50 минути.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење