Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Летна мусака без месо

(0)
65Мин
Лесно
Пробајте ја нашата лесна мусака без месо оваа недела. Рецептот е многу едноставен и вкусот ќе биде незаборавен!

Состојки

-
1 четири порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 1 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

350  гр
Сквош, лето, тиквички, вклучува кожа, сурова
300  гр
Модар патлиџан, суров
300  гр
Домати, портокал, суровини
600  гр
Сирење, моцарела, не-масно
6  чаши
Павлака, без маснотии
1  чаша
Јајце, жолчка, сурова, свежа
2  гр
Сол, маса

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
2832.16 kcal
Протеини
282.18 g
Јаглехидрати
283.07 g
Масти
66.72 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

65 Минути
Чекор1
5 Мин
Исечете ги тиквичките и модар патлиџан по должина во тенки парчиња, додадете сол, пржете од двете страни и ставете на салфетка за да го апсорбираат маслото. Домати исечени на прстени и оставете да се исцедат.
Чекор2
5 Мин
Груб рендам моцарела, и добро измешајте ја павлаката и жолчките, додавајќи сол
Чекор3
5 Мин
Наредете ги тиквички, сирење и модар патлиџан наизменично во подмачкан плех за печење и ставете го доматот на врвот.
Чекор4
50 Мин
Истурете ја павлаката и печете ја во рерната на 200 ° C до 50 минути.
Летна мусака без месо

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: Модар патлиџан, суров, Сквош, лето, тиквички, вклучува кожа, сурова, Домати, портокал, суровини

Исечете ги тиквичките и модар патлиџан по должина во тенки парчиња, додадете сол, пржете од двете страни и ставете на салфетка за да го апсорбираат маслото. Домати исечени на прстени и оставете да се исцедат.

Летна мусака без месо

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2
: Сирење, моцарела, не-масно, Јајце, жолчка, сурова, свежа, Сол, маса

Груб рендам моцарела, и добро измешајте ја павлаката и жолчките, додавајќи сол

Летна мусака без месо

Чекор3 4

Чекор3
: Сквош, лето, тиквички, вклучува кожа, сурова, Домати, портокал, суровини, Модар патлиџан, суров

Наредете ги тиквички, сирење и модар патлиџан наизменично во подмачкан плех за печење и ставете го доматот на врвот.

Летна мусака без месо

Чекор4 4

Чекор4
: Павлака, без маснотии

Истурете ја павлаката и печете ја во рерната на 200 ° C до 50 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha