
Летна мусака без месо
Ова јадење е оптимизирано за 1 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
5 МинЧекор2
5 МинЧекор3
5 МинЧекор4
50 Мин
Чекор1 4
Исечете ги тиквичките и модар патлиџан по должина во тенки парчиња, додадете сол, пржете од двете страни и ставете на салфетка за да го апсорбираат маслото. Домати исечени на прстени и оставете да се исцедат.

Чекор2 4
Груб рендам моцарела, и добро измешајте ја павлаката и жолчките, додавајќи сол

Чекор3 4
Наредете ги тиквички, сирење и модар патлиџан наизменично во подмачкан плех за печење и ставете го доматот на врвот.

Чекор4 4
Истурете ја павлаката и печете ја во рерната на 200 ° C до 50 минути.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење