
Јагнешки паприкаш
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
10 МинЧекор2
20 МинЧекор3
20 МинЧекор4
20 Мин
Чекор1 4
Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да се пржи па во него додадете го јагнешкото исечено на покрупни коцки.

Чекор2 4
Кога месото ќе порумени додадете ги црвените пиперки па пржете сѐ заедно.

Чекор3 4
Кога пиперките ќе омекнат додадете го компирот кој сте го излупиле и исекле на поголеми коцки па се прелијте со вода колку да се покријат сите состојки.

Чекор4 4
Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење