Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Јагнешки паприкаш

(0)
70Мин
Средно
Подготвувањето на јагнешкото знае да биде тешко и комплицирано, но со нашиот рецепт сигурно ќе ги воодушевите домашните или гостите.

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

500  гр
јагнешко
3 
компир
10 
благи црвени пиперки
2 
кромид
1  лажица
сончогледово масло
3  гр
црвена зачинска пиперка
2  гр
бибер
2  гр
MAGGI Мешан Зачин

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
338.89 kcal
Јаглехидрати
14.91 g
Протеини
27.23 g
Масти
19.16 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

70 Минути
Чекор1
10 Мин
Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да се пржи па во него додадете го јагнешкото исечено на покрупни коцки.
Чекор2
20 Мин
Кога месото ќе порумени додадете ги црвените пиперки па пржете сѐ заедно.
Чекор3
20 Мин
Кога пиперките ќе омекнат додадете го компирот кој сте го излупиле и исекле на поголеми коцки па се прелијте со вода колку да се покријат сите состојки.
Чекор4
20 Мин
Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.
Јагнешки паприкаш

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: јагнешко, кромид

Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да се пржи па во него додадете го јагнешкото исечено на покрупни коцки.

Јагнешки паприкаш

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2 Чекор2
: благи црвени пиперки, сончогледово масло

Кога месото ќе порумени додадете ги црвените пиперки па пржете сѐ заедно.

Јагнешки паприкаш

Чекор3 4

Чекор3 Чекор3 Чекор3 Чекор3
: компир

Кога пиперките ќе омекнат додадете го компирот кој сте го излупиле и исекле на поголеми коцки па се прелијте со вода колку да се покријат сите состојки.

Јагнешки паприкаш

Чекор4 4

Чекор4 Чекор4 Чекор4 Чекор4
: црвена зачинска пиперка, бибер, MAGGI Мешан Зачин

Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha