Подготвувањето на јагнешкото знае да биде тешко и комплицирано, но со нашиот рецепт сигурно ќе ги воодушевите домашните или гостите.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да
се пржи па во него додадете го јагнешкото
исечено на покрупни коцки.
Чекор2
20 Мин
Кога месото ќе порумени додадете ги
црвените пиперки па пржете сѐ заедно.
Чекор3
20 Мин
Кога пиперките ќе омекнат додадете го
компирот кој сте го излупиле и исекле на
поголеми коцки па се прелијте со вода колку
да се покријат сите состојки.
Чекор4
20 Мин
Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.
Чекор1
4
:
јагнешко, кромид
Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да
се пржи па во него додадете го јагнешкото
исечено на покрупни коцки.
Чекор2
4
:
благи црвени пиперки, сончогледово масло
Кога месото ќе порумени додадете ги
црвените пиперки па пржете сѐ заедно.
Чекор3
4
:
компир
Кога пиперките ќе омекнат додадете го
компирот кој сте го излупиле и исекле на
поголеми коцки па се прелијте со вода колку
да се покријат сите состојки.
Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење