Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Јагнешки паприкаш

Јагнешки паприкаш

(0)
70 Мин
Средно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  гр
јагнешко
3 
компир
10 
благи црвени пиперки
2 
кромид
1  лажица
сончогледово масло
3  гр
црвена зачинска пиперка
2  гр
бибер
2  гр
MAGGI Мешан Зачин
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
14.9 g
Енергија
338.9 kcal
Масти
19.2 g
Протеини
27.2 g
Информации по порција

Упатство

70 Минути
  • Чекор1

    10 Мин
    Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да се пржи па во него додадете го јагнешкото исечено на покрупни коцки.
  • Чекор2

    20 Мин
    Кога месото ќе порумени додадете ги црвените пиперки па пржете сѐ заедно.
  • Чекор3

    20 Мин
    Кога пиперките ќе омекнат додадете го компирот кој сте го излупиле и исекле на поголеми коцки па се прелијте со вода колку да се покријат сите состојки.
  • Чекор4

    20 Мин
    Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.
Јагнешки паприкаш

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1 Чекор1
: јагнешко, кромид

Исечкајте го ситно кромидот и ставете го да се пржи па во него додадете го јагнешкото исечено на покрупни коцки.

Јагнешки паприкаш

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2 Чекор2
: сончогледово масло, благи црвени пиперки

Кога месото ќе порумени додадете ги црвените пиперки па пржете сѐ заедно.

Јагнешки паприкаш

Чекор3 4

Чекор3 Чекор3 Чекор3 Чекор3
: компир

Кога пиперките ќе омекнат додадете го компирот кој сте го излупиле и исекле на поголеми коцки па се прелијте со вода колку да се покријат сите состојки.

Јагнешки паприкаш

Чекор4 4

Чекор4 Чекор4 Чекор4 Чекор4
: бибер во зрно, црвена зачинска пиперка, MAGGI магијата на вкусот

Зачинете со MAGGI магијата на вкусот, бибер и црвена мелена пиерка.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
1 + 3 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Лето
  • Есен
  • Ручек
  • Оброк
  • Јагне
  • Вечера
  • Пролет
  • Прослава
  • Ниска сол
  • Балканска
  • Пријатели
  • Национална
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Порција од зеленчук/овошје
  • Ниска содржина на шеќер
  • Висока содржина на протеини
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност