Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Грилован лосос

(0)
25Мин
Лесно
Не морате да одите во скапи ресторани за да приредите гала вечера за себе и своите пријатели. Следете го овој едноставен рецепт и засенете сѐ со неколку кулинарски трикови за кои ќе ви помогне MAGGI Wurze.

Состојки

-
4 порции
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

1  кг
лосос
20  гр
сенф
3  лажици
MAGGI Wurze
6  лажици
маслиново масло
20  гр
тартар сос

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
513.69 kcal
Протеини
51.3 g
Јаглехидрати
0.67 g
Масти
32.84 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

25 Минути
Чекор1
15 Мин
Во посебен сад измешајте сенф, MAGGI Wurze и маслоново масло. Истолчете лук и измешајте сѐ заедно додека масата да се изедначи. Претходно исечените парчиња лосос натопете ги добро во маринадата и оставете ги да отстојат најмалку 10 минути.
Чекор2
5 Мин
Загрејте грил тава на средна температура и ставете малку масло, само колку да не се лепи лососот. Печете ги парчињата риба од секоја страна 4-5 минути и внимателно вртете. Препорачуваме да започнете со печење на страната на која се наоѓа кожата.
Чекор3
5 Мин
Кога лососот ќе порумени, ставете го на голема чинија и прелијте го со остатокот од маринадата. Оставете да отстои уште неколку минути и на крајот зачинете го со тартар сосот. Извадете ја кожата и послужете го топол, со прилог рукола, лимон или варена блитва.
Грилован лосос

Чекор1 3

Чекор1 Чекор1
: сенф, маслиново масло, MAGGI Wurze

Во посебен сад измешајте сенф, MAGGI Wurze и маслоново масло. Истолчете лук и измешајте сѐ заедно додека масата да се изедначи. Претходно исечените парчиња лосос натопете ги добро во маринадата и оставете ги да отстојат најмалку 10 минути.

Грилован лосос

Чекор2 3

Чекор2
: лосос

Загрејте грил тава на средна температура и ставете малку масло, само колку да не се лепи лососот. Печете ги парчињата риба од секоја страна 4-5 минути и внимателно вртете. Препорачуваме да започнете со печење на страната на која се наоѓа кожата.

Грилован лосос

Чекор3 3

Чекор3

Кога лососот ќе порумени, ставете го на голема чинија и прелијте го со остатокот од маринадата. Оставете да отстои уште неколку минути и на крајот зачинете го со тартар сосот. Извадете ја кожата и послужете го топол, со прилог рукола, лимон или варена блитва.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha