Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Чорбест грав

(0)
885Мин
Средно
Оваа недела ви претставуваме јадење кое со години се пренесува од колено на колено. Нашиот рецепт е едноставен, а ако го следите до крај, сите ќе бидете воодушевени.

Состојки

-
4 делови
+

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука

300  гр
грав
300  гр
суво говедско месо
2 
кромид
1 
моркови
2  лажици
сончогледово масло
4  гр
бибер
4  гр
црвена зачинска пиперка
30  гр
брашно
1  лажица
MAGGI Мешан Зачин

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Нутритивни вредности на производот

Енергија
276.03 kcal
Јаглехидрати
22.21 g
Протеини
30.31 g
Масти
9.16 g
Информации по порција
Ајде да готвиме

Упатство

885 Минути
Чекор1
720 Мин
Измиениот грав ставете го во тенџере и прелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.
Чекор2
12 Мин
Исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете водата да зоврие.
Чекор3
3 Мин
Повторно исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете го гравот да се вари полека.
Чекор4
120 Мин
Гравот варете го околу 2 часа додека потполно да омекне, а на половина од времето на варење додадете ситно сечкан морков и суво месо.
Чекор5
20 Мин
Пред крајот на варењето на гравот подгответе ја запршката: ситно исечкајте кромид и пропржете го во тавче на малку масло. Додадете брашно, мелена пиперка и MAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.
Чекор6
10 Мин
Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.
Чорбест грав

Чекор1 6

Чекор1
: грав

Измиениот грав ставете го во тенџере и прелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.

Чорбест грав

Чекор2 6

Чекор2
: грав

Исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете водата да зоврие.

Чорбест грав

Чекор3 6

Чекор3

Повторно исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете го гравот да се вари полека.

Чорбест грав

Чекор4 6

Чекор4 Чекор4 Чекор4
: суво говедско месо, моркови

Гравот варете го околу 2 часа додека потполно да омекне, а на половина од времето на варење додадете ситно сечкан морков и суво месо.

Чорбест грав

Чекор5 6

Чекор5
: кромид, сончогледово масло, бибер, црвена зачинска пиперка, брашно, MAGGI Мешан Зачин

Пред крајот на варењето на гравот подгответе ја запршката: ситно исечкајте кромид и пропржете го во тавче на малку масло. Додадете брашно, мелена пиперка и MAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.

Чорбест грав

Чекор6 6

Чекор6
: бибер

Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.

Рецептот како PDF
Преземете
Сподели со пријатели

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
4
Дали би го препорачале овој производ на пријател?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
Image CAPTCHA
Внесете ги од сликата
Пополнете го полето за captcha