
Чорбест грав
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
720 МинЧекор2
12 МинЧекор3
3 МинЧекор4
120 МинЧекор5
20 МинЧекор6
10 Мин
Чекор1 6
Измиениот грав ставете го во тенџере и прелијте го со вода па оставете го да набабри преку ноќта.

Чекор2 6
Исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете водата да зоврие.

Чекор3 6
Повторно исцедете го гравот и сипете нова вода па ставете го гравот да се вари полека.

Чекор4 6
Гравот варете го околу 2 часа додека потполно да омекне, а на половина од времето на варење додадете ситно сечкан морков и суво месо.

Чекор5 6
Пред крајот на варењето на гравот подгответе ја запршката: ситно исечкајте кромид и пропржете го во тавче на малку масло. Додадете брашно, мелена пиперка и MAGGI магијата на вкусот па пржете додека брашното да ја промени бојата и да се соедини со смесата.

Чекор6 6
Додадете ја запршката во гравот, побиберете и сѐ добро измешајте. Поклопете го тенџерето и оставете да се вари уште 5-10 минути.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење