
Чоколаден мус со кора од портокал
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција Тука
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Извадете ги состојките
Одберете ги сите состојки
Нутритивни вредности на производот
Упатство
Чекор1
5 МинЧекор2
2 МинЧекор3
3 МинЧекор4
5 МинЧекор5
5 МинЧекор6
5 Мин
Чекор1 6
Стопете го чоколадото со путерот.

Чекор2 6
Одвојте ги жолчките од белките.

Чекор3 6
Оладеното чоколадо измешајте го со жолчките.

Чекор4 6
Со миксер изматете ја слатката павлака.

Чекор5 6
Со миксер изматете ги белките и додадете шеќер.

Чекор6 6
Нежно измешајте ги чоколадото и павлаката, па додадете ја пената од белките. Сето тоа измешајте го добро, па додадете ја кората од портокал. Измешајте уште малку, а потоа сипете во садовите и преку изрендајте ја кората од портокалот.
Рецептот како PDF
ПреземетеАктивирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење