Чоколадниот мус со кора од портокал е благо кое едноставно се подготвува и може да биде одлично изненадување за оние кои ги сакате.
Состојки
4
порции
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Нежно измешајте ги чоколадото и павлаката, па додадете ја пената од белките. Сето тоа измешајте го добро, па додадете ја кората од портокал. Измешајте уште малку, а потоа сипете во садовите и преку изрендајте ја кората од портокалот.
Чекор1
6
:
69% црно чоколадо, путер
Стопете го чоколадото со путерот.
Чекор2
6
:
јајца
Одвојте ги жолчките од белките.
Чекор3
6
:
69% црно чоколадо, јајца
Оладеното чоколадо измешајте го со жолчките.
Чекор4
6
:
шеќер
Со миксер изматете ја слатката павлака.
Чекор5
6
:
јајца, шеќер
Со миксер изматете ги белките и додадете шеќер.
Чекор6
6
:
69% црно чоколадо, путер, портокал
Нежно измешајте ги чоколадото и павлаката, па додадете ја пената од белките. Сето тоа измешајте го добро, па додадете ја кората од портокал. Измешајте уште малку, а потоа сипете во садовите и преку изрендајте ја кората од портокалот.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење