Рецепт кој ќе ја заскокотка вашата
кулинарска фантазија: израдувајте ги своите сетила со MAGGI рецептот за chili con carne.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Пропжете го говедското со кромид, лук и лута пиперка.
Готвење на месото
25 Мин
Додадете грав и пченка и продолжете да готвите сѐ заедно.
Подготовка на сосот
10 Мин
Изматете MAGGI Идеја за Болоњезе во 300 мл. ладна вода.
Вриење
10 Мин
Варете сѐ заедно во следните 10 минути.
Подготовка на месото
5
:
говедско
Исечете го говедското на коцки.
Пржење на месото
5
:
говедско, кромид, лук, лути пиперчинња
Пропжете го говедското со кромид, лук и лута пиперка.
Готвење на месото
5
:
пченка, грав
Додадете грав и пченка и продолжете да готвите сѐ заедно.
Подготовка на сосот
5
:
MAGGI идеја за Болоњезе сос
Изматете MAGGI Идеја за Болоњезе во 300 мл. ладна вода.
Вриење
5
Варете сѐ заедно во следните 10 минути.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење