Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Bolognese Chili con Carne

Bolognese Chili con Carne

(0)
70 Мин
Лесно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  гр
говедско
400  гр
кромид
10  гр
лук
100  гр
пченка
2 
лути пиперчинња
20  гр
грав
30  гр
MAGGI идеја за Болоњезе сос
300  мл
вода
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
34.2 g
Енергија
449.3 kcal
Масти
20 g
Протеини
34.6 g
Информации по порција

Упатство

70 Минути
  • Подготовка на месото

    5 Мин
    Исечете го говедското на коцки.
  • Пржење на месото

    45 Мин
    Пропжете го говедското со кромид, лук и лута пиперка.
  • Готвење на месото

    25 Мин
    Додадете грав и пченка и продолжете да готвите сѐ заедно.
  • Подготовка на сосот

    10 Мин
    Изматете MAGGI Идеја за Болоњезе во 300 мл. ладна вода.
  • Вриење

    10 Мин
    Варете сѐ заедно во следните 10 минути.
Bolognese Chili con Carne

Подготовка на месото 5

Подготовка на месото Подготовка на месото
: говедско

Исечете го говедското на коцки.

Bolognese Chili con Carne

Пржење на месото 5

Пржење на месото Пржење на месото
: лути пиперчинња, Лук, суров, кромид, говедско

Пропжете го говедското со кромид, лук и лута пиперка.

Bolognese Chili con Carne

Готвење на месото 5

Готвење на месото Готвење на месото Готвење на месото
: пченка, грав

Додадете грав и пченка и продолжете да готвите сѐ заедно.

Bolognese Chili con Carne

Подготовка на сосот 5

Подготовка на сосот Подготовка на сосот
: MAGGI идеја за Болоњезе сос

Изматете MAGGI Идеја за Болоњезе во 300 мл. ладна вода.

Bolognese Chili con Carne

Вриење 5

Вриење Вриење

Варете сѐ заедно во следните 10 минути.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
10 + 6 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Лето
  • Есен
  • Ручек
  • Лесно
  • Вечера
  • Пролет
  • Состанок
  • Пријатели
  • Мексиканска
  • Говедско месо
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Порција од зеленчук/овошје
  • Ниска содржина на шеќер
  • Висока содржина на протеини
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност