Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Пилешки ражничи

Пилешки ражничи

(0)
30 Мин
Лесно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  гр
пилешко
3  лажички
маслиново масло
2  гр
коријандер
2  гр
бибер
20  гр
Лук, суров
15  мл
сок од лимон
0.5 
марула
4 
праз
200  гр
домати
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
21.5 g
Енергија
302.3 kcal
Масти
26.1 g
Протеини
24.6 g
Информации по порција

Упатство

30 Минути
  • Чекор1

    5 Мин
    Измешајте го пилешкото филе со лажица маслиново масло, потоа прелијте со коријандер, оригано, сол и бибер по вкус. Исечкајте и ставете на ражничи.
  • Чекор2

    5 Мин
    Доматот и исечканиот лук ставете ги во алуминиумска фолија. Додадете лажица маслиново масло и прстофат сол и бибер. Замотајте и затворете.
  • Чекор3

    15 Мин
    Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите на скара. Повремено протресете ја алуминиумската кеса и вртете ги ражничите додека да се испече пилешкото ( околу 10- ина минути ). Малку пред да ги тргнете од скарата намачкајте го пилешкото со лажица сок од лимон.
  • Чекор4

    5 Мин
    Во голема чинија ставете исечкана зелена салата, млад кромид и 2 лажици сок од лимон, и зачинете со сол и бибер според вкус. Дополнително можете на скарата да испечете неколку земички, кои можете да ги намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.
Пилешки ражничи

Чекор1 4

Чекор1 Чекор1
: коријандер, маслиново масло, бибер во зрно, пилешко

Измешајте го пилешкото филе со лажица маслиново масло, потоа прелијте со коријандер, оригано, сол и бибер по вкус. Исечкајте и ставете на ражничи.

Пилешки ражничи

Чекор2 4

Чекор2 Чекор2 Чекор2
: Лук, суров, домати

Доматот и исечканиот лук ставете ги во алуминиумска фолија. Додадете лажица маслиново масло и прстофат сол и бибер. Замотајте и затворете.

Пилешки ражничи

Чекор3 4

Чекор3
: сок од лимон, пилешко

Ставете ја алуминиумската кеса и ражничите на скара. Повремено протресете ја алуминиумската кеса и вртете ги ражничите додека да се испече пилешкото ( околу 10- ина минути ). Малку пред да ги тргнете од скарата намачкајте го пилешкото со лажица сок од лимон.

Пилешки ражничи

Чекор4 4

Чекор4 Чекор4
: марула, маслиново масло, праз, сок од лимон

Во голема чинија ставете исечкана зелена салата, млад кромид и 2 лажици сок од лимон, и зачинете со сол и бибер според вкус. Дополнително можете на скарата да испечете неколку земички, кои можете да ги намачкате со јогурт, а пота да ги наполните со пилешкото, доматите и салатата.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
4 + 2 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • 4-ти јули
  • 5-ти мај
  • Мезе
  • Лето
  • Мезе
  • Бранч
  • Ручек
  • Оброк
  • Скара
  • Лесно
  • Ореви / без кикирики
  • Вечера
  • Вечера
  • Гарнир
  • Фузија
  • Пролет
  • Закуска
  • Без риби
  • Роденден
  • Прослава
  • Без јајца
  • Балканска
  • Пријатели
  • Без тренит
  • Без ракови
  • Предјадење
  • Без лактоза
  • Без лактоза
  • Второ јадење
  • Ден на игрите
  • Свинско месо
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Извор на протеини
  • Порција од зеленчук/овошје
  • Фудбалски натпревар
  • Ниска содржина на шеќер
  • Висока содржина на протеини

Уште интересни рецепти

Show more recipes

  • Пилешки медаљони

    Пилешки медаљони

    29 Мин Средно
  • Пилешки паприкаш

    Пилешки паприкаш

    85 Мин Средно
  • Пилешки батаци со 4 видови сирење

    Пилешки батаци со 4 видови сирење

    47 Мин Лесно
  • Пилешки ролатчиња

    Пилешки ролатчиња

    50 Мин Средно

Show more recipes

  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност