Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Пастрмка во вино

Пастрмка во вино

(0)
50 Мин
Средно

Состојки

4 делови

Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
пастрмка
1  чаша
сончогледово масло
10  гр
брашно
1 
портокал
300  мл
бело вино
1  гр
бибер
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
7.7 g
Енергија
569.3 kcal
Масти
54.6 g
Протеини
0.8 g
Информации по порција

Упатство

50 Минути
  • Чекор1

    10 Мин
    Свежата пастрмка исчистете ја и измијте ја.
  • Чекор2

    5 Мин
    Посолете ја и ставете ја во сад, па прелијте вино да впие.
  • Чекор3

    5 Мин
    Измешајте масло и брашно, па сипете ги во огноотпорен сад.
  • Чекор4

    5 Мин
    Ставете ја рибата во огноотпорниот сад, па прелијте ја со масло.
  • Чекор5

    25 Мин
    Печете во загреана рерна до 25 минути. Украсете со портокал.
Пастрмка во вино

Чекор1 5

: пастрмка

Свежата пастрмка исчистете ја и измијте ја.

Пастрмка во вино

Чекор2 5

Чекор2
: бело вино

Посолете ја и ставете ја во сад, па прелијте вино да впие.

Пастрмка во вино

Чекор3 5

Чекор3
: брашно, сончогледово масло

Измешајте масло и брашно, па сипете ги во огноотпорен сад.

Пастрмка во вино

Чекор4 5

Чекор4
: пастрмка, сончогледово масло

Ставете ја рибата во огноотпорниот сад, па прелијте ја со масло.

Пастрмка во вино

Чекор5 5

Чекор5
: портокал

Печете во загреана рерна до 25 минути. Украсете со портокал.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
5 + 10 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Зима
  • Лето
  • Есен
  • Мезе
  • Ручек
  • Оброк
  • Лесно
  • Ореви / без кикирики
  • Вечера
  • Гарнир
  • Фузија
  • Пролет
  • Роденден
  • Прослава
  • Без јајца
  • Ниска сол
  • Балканска
  • Пријатели
  • Без тренит
  • Без ракови
  • Пезетарец
  • Без лактоза
  • Без лактоза
  • Попладневен
  • Второ јадење
  • Слободен сум
  • Свинско месо
  • Семејни оброци
  • Главено јадење
  • Ниска содржина на шеќер
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност