Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Лута кајгана

Лута кајгана

(0)
15 Мин
Лесно

Состојки

2 порции

Ова јадење е оптимизирано за 2 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
јајце
1 
кромид
2 
чили пиперчиња
250  гр
доматно пире
2 
домати
3 
лук
5  гр
бибер
5  гр
MAGGI Мешан Зачин
Копирајте

Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција

Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.

Извадете ги состојките

Одберете ги сите состојки

Копирајте
.

Нутритивни вредности на производот

Јаглехидрати
16.6 g
Енергија
247 kcal
Масти
12.4 g
Протеини
18.7 g
Информации по порција

Упатство

15 Минути
  • Подготовка на зеленчуците

    10 Мин
    Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.
  • Зачинување

    1 Мин
    Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.
  • Печење

    1 Мин
    Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.
Лута кајгана

Подготовка на зеленчуците 3

Подготовка на зеленчуците
: чили пиперчиња, кромид

Исечкајте ги кромидот и лукот и пропржете ги. Додадете ги ситно сечканите чили пиперчиња и пржете кратко.

Лута кајгана

Зачинување 3

Зачинување
: бибер во зрно, MAGGI магијата на вкусот

Додадете го доматното пире и зачинете со сол и бибер.

Лута кајгана

Печење 3

Печење Печење
: јајце, домати

Додадете ги доматите исечени на половина. Издлабете ја средината на доматот со лажица и во неа скршете јајце. Печете додека да се испечат јајцата.

Рецептот како PDF

Сподели со пријатели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирај врска од трета страна

Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење

Напишете ваше мислење

Вашата рецензија
Would you recommend this item?
Images
Додадовте 0 од 6 дозволени медиумски документ.
6 + 2 =
Пополнете го полето за captcha

Откријте повеќе

  • Под 300 кал
  • Зима
  • Лето
  • Бранч
  • Лесно
  • Пролет
  • Појадок
  • Со јајца
  • Ниска сол
  • Британска
  • Балканска
  • Француска
  • Пријатели
  • Предјадење
  • Американска
  • Ресторанска
  • Мексиканска
  • Извор на протеини
  • Ниска содржина на шеќер
  • Висока содржина на протеини
  • Медитерaнска
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност