Кога ќе се приготват на вистински начин крилцата можат да бидат совршено јадење за неделниот ручек. Нашиот рецепт сигурно ќе ви се допадне.
Состојки
4
делови
Ова јадење е оптимизирано за 4 порции. Количината и времето може да треба да бидат различни. Овде можете да најдете повеќе информации за прилагодените големини на порција
Нашите најдобри совети и трикови за прилагодена големина на порција
Ако количините се зголемат, времето за готвење може да се продолжи, па повторно погледнете. Користете вода и зачини најпрво и додајте повеќе подоцна ако е потребно.
Измешајте сенф, лук, сол, масло, мед и
пиперка во изедначена смеса.
Чекор2
10 Мин
Додадете пиво и продолжете со мешање
додека да се изедначи.
Чекор3
90 Мин
Потопете ги крилцата во маринадата и
оставете ги во фрижидер околу 90 минути.
Чекор4
10 Мин
Наредете ги крилцата во плех, и прелијте ги
со маринадата.
Чекор5
30 Мин
Печете околку 30 минути на 200 степени.
Чекор1
5
:
Мед, маслиново масло, лук, лута пиперка, сенф
Измешајте сенф, лук, сол, масло, мед и
пиперка во изедначена смеса.
Чекор2
5
:
пиво
Додадете пиво и продолжете со мешање
додека да се изедначи.
Чекор3
5
:
пилешки крилца
Потопете ги крилцата во маринадата и
оставете ги во фрижидер околу 90 минути.
Чекор4
5
:
пилешки крилца
Наредете ги крилцата во плех, и прелијте ги
со маринадата.
Чекор5
5
Печете околку 30 минути на 200 степени.
Рецептот како PDF
Сподели со пријатели
Активирај врска од трета страна
Кликнавте на врска од трета страна и ќе ја напуштите страницата. Ние немаме контрола над платформите на трети страни и не ја поддржуваме ниту прифаќаме одговорноста за нив, вклучувајќи ја нивната содржина, точност или функција. Вие комуницирате со овие поврзани платформи на ваша сопствена одговорност. Ние не прифаќаме одговорност или обврска за ваквите платформи на трети страни и нивните услови на користење. Прочитајте повеќе во нашите Услови и правила на користење