Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Рен

Рен

Ренот е растение кое има повеќе здравствени придобивки, вклучувајќи губење на тежината, намалување на крвниот притисок, зајакнување на имунитетот и подобрување на варењето на храната. Обично го користиме коренот на растението. Одличен е во сосови или се служи со месо и салати, па постојат многу начини да вклучите рен во вашата исхрана.

Придобивките од рен

  • Помага во одржувањето на тежината
  • Ренот има многу малку калории, но богат е со супстанции корисни за организмот, вклучително и растителни влакна и протеини - па можете да го користите колку што сакате!
  • Исто така помага во подобрување на варењето и метаболизмот.
  • Го подобрува имунитетот
  • Антиоксидансите и високата содржина на витамин Ц во ренот помагаат во производство на бели крвни клетки. Така, со косумирање на рен ќе се зајакне имунитетот на телото и способноста да се бори со штетните материи.
  • Подобра циркулација
  • Покрај фактот дека ренот може да помогне во циркулацијата низ целото тело, калиумот во ренот, исто така помага за балансирање на крвниот притисок.
  • Помага за синусите и за олеснување на дишењето
  • Лутиот мирис на ренот е нешто навистина специфично, па покрај тоа што додава вкус на вашата храна, може да биде корисен и за синусите. Кога јадете рен, супстанциите што предизвикуваат лут мирис можат да помогнат во ослободување на вашите синуси.
  • Кориснен е за забите и коските
  • Кога џвакате рен, супстанциите во него можат да помогнат за вашите непца да бидат посилни или да ја ублажат болката во нив, па обидете се да додадете рендан рен во салати или гарнир.
  • Исто така, високата содржина на калциум во ренот го прави корисен за целата структура на коските.
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност