Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Maggi
Maggi
  • Пребарување Пребарување
  • Рецепти Рецепти
  • Статија Статија
  • Производи Производи
  • Кампања Кампања
  • Maggi MAGGI
  • Логирај Се Логирај Се
  • Историја
  • FAQ
  • Контактирајте не
Лупење јајца

Како да излупите цврсто варено јајце

Се разбира, одговорот може да го побарате на Интернет. Но, понекогаш има повеќе прашања отколку решенија. Затоа - еве два брзи и едноставни методи.

Оладени јајца

  • Оставете вода да зоврие. Ставете тенџере на друга рингла, доволно големо за да ги собере сите јајца.
  • Внимателно ставете ги јајцата, без оние што се распукани. Истурете ја водата, но не директно на јајцата. Вклучете го шпоретот и оставете водата да зоврие, а потоа нека врие 10 минути.
  • Тргнете го тенџерето од оган и исцедете ја водата, а потоа исплакнете ги јајцата со ладна вода и оставете да се изладат 10 минути. Истурете ја водата повторно и видете колку лесно се одделува лушпата.

Јајца на собна температура

  • Ставете тенџере на шпоретот, доволно големo за да ги собере сите јајца.
  • Ставете ги јајцата во тенџерето, без оние што имаат пукнатини. Покријте ги со вода и варете 8 минути.
  • Тргнете го тенџерето од оган и исцедете ја водата, а потоа исплакнете ги јајцата со ладна вода и оставете да се изладат 10 минути. Истурете ја водата повторно и видете колку лесно се одделува лушпата.
  • Facebook
  • Youtube
  • Контактирајте не
  • Регистрирајте се
  • Правила и услови за користење
  • Колачиња
  • Политика на приватност