Планирајте и заштедете време

Дали вашата програма за денот е секогаш полна? Добијте повеќе време со претходно планирање на вашето неделно мени. Вклучете ги и децата. Направете список со 10-те омилени јадења на целото семејство. А потоа вклучете барем еден од нив на неделното мени!

Потребни ви се идеи?

Секој ден сакате да имате нешто вкусно и корисно на вашата трпеза, но и нешто поразлично. Излегува дека ова е предизвикувачка задача. Еве една идеја - секој ден од неделата посветете го на различна тема. Тоа ќе ви даде брзи и идеи и разновидност во јадењата.

Вклучете ги децата во готвењето

Можеби не е побрзо, но е многу позабавно. Дозволете им на децата да учествуваат во готвењето. Постои соодветна задача за секоја возраст. Тука собравме идеи погодни за деца од 3 до 12 години. Запомнете - вашите ентузијастични асистенти сигурно ќе имаат подобар апетит.

Со деца околу масата

Појадок, ручек или вечера - ова се моментите кога семејството е заедно: раскажување приказни, смеење, слушање. Јадењето направете го задоволство за сите. Доколку не сте сигурни како да се справите со енергичните деца на масата, погледнете ги нашите совети.

И на крајот, да расчистиме

Расчистувањето на масата и чувањето на храната се важен дел од готвењето. Како да го направите чистењето по вечерата попривлечно за вас и вашите деца? Кои производи треба да се чуваат во фрижидер? Дозволете ни да ви помогнеме со неколку совети.